PODCAST. Sergiu Neguț, business angel: „Nu are rost să fii al doilea nu știu cine, când poți să fii primul tu”

PODCAST. Sergiu Neguț, business angel: „Nu are rost să fii al doilea nu știu cine, când poți să fii primul tu”

Sergiu Neguț (48 de ani) vorbește la Podcast de criză despre cum a mers în pandemie FintechOS – proiectul în care e cel mai implicat acum -,  eșecuri, bucătăria internă a „meseriei” de business angel sau ce a avut de câștigat din succesul de proporții al UiPath. Cel mai cunoscut exit al lui Neguț de până acum este vânzarea FRUFRU, rețea de băuturi și mâncăruri bio, către Unilever.

Acest podcast a fost înregistrat pe 29 ianuarie via Skype și durează 34 de minute.

Câteva observații făcute de Sergiu Neguț la Podcast de criză:

„Mulți jucători din industria financiară (de aici vin clienții FintechOS, prinicpalul proiect al lui Neguț acum, n.r.) au avut insecurități și au luat decizii de a amâna niște proiecte care poate nu mai erau la fel de urgente.”

„Nu suntem (la FintechOS, n.r.) dintre ăia care să zicem, mamă, a picat un mare noroc pe noi, ne-a lovit covidul și acum toți trăim din chestia asta.”

„Când eram mai mic, deci mai la început de carieră, aveam o tabeluță Excel în care țineam fiecare depozit și fiecare participație și fiecare titlu cumpărat și ăla se chema AVR.xls.”

„Am pornit (ca business angel, n.r.) cu niște zeci de mii (de euro, n.r.) care, după aceea, au devenit sute de mii.”

Dacă te uiți și la ce fac eu, și la ce fac alți angel investors din România, te aștepți ca tichetul (suma de bani, n.r.) pe care îl iei de la un astfel de investitor să fie undeva între zece și o sută de mii (de euro, n.r.). ”

„Eu cred că am dat-o-n bară, într-un fel sau altul, în toate afacerile. (…) Dar istoria a consemnat succesul.”

„Mie mi se pare că, în momentul în care ne-am hotărât să ne facem conturi pe social media și să purtăm după noi niște dispozitive digitale, e foarte puțin secret în ce comunicăm.”

„Când eram copil, mă bucuram mai degrabă să mă stresez că ajung pe scenă.”

„N-are rost să fii al doilea nu știu cine, când poți să fii primul tu.”

Sergiu Neguț, carte de vizită:

După ce a plecat de la Regina Maria, rețea de sănătate privată unde ocupa postul de director general adjunct, și-a început cariera de business angel. Acum se dedică cel mai mult proeictului FintechOS, companie din domeniul sugerat de propria denumire. De asemenea, se mai implică și în alte start-up-uri din domeniul digital precum 2Perfomant, Softelligence sau Euro IT Group. Este decan asociat la Maastricht School of Management și profesor la Entrepreneurship Academy. Face parte din boardul Romanian Business Leaders.

Acest podcast folosește fragmente muzicale din „Dance me to the End of Love” Leonard Cohen și „Bohemian Rapsody” (Queen).

Ionuț Ancuțescu are o experiență de peste 17 ani în presa economică și de business. A lucrat la publicațiile Ziarul Financiar, Capital, Biz, Business Magazin, Money Express, Forbes și Adevărul Financiar, iar acum este redactorul-șef al revistei NewMoney.