PODCAST. De vorbă cu Sergiu Neguț, business angel, despre cele 60 de milioane de dolari care au intrat recent în FintechOS

PODCAST. De vorbă cu Sergiu Neguț, business angel, despre cele 60 de milioane de dolari care au intrat recent în FintechOS

Sergiu Neguț, director financiar și de operațiuni la FintechOS, un start-up din domeniul digitalizării serviciilor financiare, spune că peste 130 de fonduri au fost interesate să investească în companie. 

Acest podcast a fost înregistrat pe 26 aprilie, la sediul FintechOS și durează 36 de minute. 

Câteva dintre observațiile lui Sergiu Neguț la Podcast de criză:

„Mă gândeam că pentru a putea selecta pe cineva (un investitor, n.r.) cu care chiar să ai și chimie de business, și chimie personală, și o viziune comună, mă gândeam că trebuie să găsim 20-30 de fonduri cu care să stăm de vorbă. Avalanșa de oportunități și de solicitări a fost uriașă. Am vorbit cu peste 130 de fonduri ca să ne găsim unii pe alții.”

Noi, fondatorii (Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, n.r.) nu mai deținem pachetul majoritar în companie.”

Radu Georgescu are o participație foarte mică, dar el ne-a ajutat foarte mult la început.”

„În societățile mai dezvoltate, costul împrumuturilor este foarte aproape de zero, ceea ce înseamnă o capacitate uriașă de a multiplica banii aflați în sistem.”

„Ne propunem ca în cursul acestui an să avem o filială în Statele Unite. Ne propunem, în cadrul rundei, să avem o prezență cel mai probabil și în Asia de Sud-Est.”

„Creșterea veniturilor recurente sunt parametrul cel mai important (pentru investitori, n.r.).”

„Toată interacțiunea cu toate fondurile care au participat la proces (majorarea de capital, n.r.) a fost online. Eu îmi doream foarte tare când mă gândeam că o să fac o ridicare de rundă se serie B să mă duc în principalele centre financiare ale lumii, să mă duc la Londra, să mă duc la New York.”

„Piața de digitalizare a serviciilor financiare e de ordinul sutelor de miliarde de dolari, dacă vorbim la nivel global.”

Sergiu Neguț, carte de vizită:

După ce a plecat de la Regina Maria, rețea de sănătate privată unde ocupa postul de director general adjunct, și-a început cariera de business angel. Acum se dedică cel mai mult proeictului FintechOS, companie din domeniul sugerat de propria denumire. De asemenea, se mai implică și în alte start-up-uri din domeniul digital precum 2Perfomant, Softelligence sau Euro IT Group. A fost investitor și în cadrul proiectului FruFru. Este decan asociat la Maastricht School of Management și profesor la Entrepreneurship Academy. Face parte din boardul Romanian Business Leaders.

Ionuț Ancuțescu are o experiență de peste 17 ani în presa economică și de business. A lucrat la publicațiile Ziarul Financiar, Capital, Biz, Business Magazin, Money Express, Forbes și Adevărul Financiar, iar acum este redactorul-șef al revistei NewMoney.