Investiții de peste 100 de milioane de euro vor schimba la față mai multe clădiri vechi din București

Andreea Neferu 13/07/2018 | 12:29 Companii
Investiții de peste 100 de milioane de euro vor schimba la față mai multe clădiri vechi din București

 

Toate-s vechi și nouă toate. Mai ales când la mijloc este vorba de investiții de milioane de euro ce pot schimba la față un oraș.

Acest articol a apărut în numărul 44 (9 – 22 iulie) al revistei NewMoney

Pe o piață imobiliară bucureșteană în care cuvântul de ordine este „efer­ves­cență“ și în care șantierele de birouri, apartamente sau hoteluri se întâlnesc la mai tot pasul, nici clădirile de altă­dată nu au fost trecute cu vederea de marii dezvoltatori imobiliari aflați în căutare de noi oportunități.

De altfel, investiții ce depășesc lejer o sută de milioane de euro sunt planificate în următoarea perioadă în pro­iecte care integrează sau se bazează exclusiv pe re­condiționarea unor clădiri vechi din București, po­trivit compa­niei de consul­tanță imo­biliară JLL România.

„Clădirile vechi nu mai sunt folosite de ambasade, așa cum era acum câțiva ani, ci sunt reconvertite în hoteluri sau integrate în proiecte mai ample, în special de birouri. Segmentul se dezvoltă în special datorită locațiilor centrale ale acestor proprietăți, dar și datorită do­rin­ței dezvoltatorilor de a face pro­iecte mai interesante din punct de vedere arhitectural, cu mai multă perso­na­litate, decât simple dreptunghiuri de sticlă“, spune Mariana Stamate, head of pro­perty management în cadrul JLL România.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

← Close