Drumul de acces către cartierul Greenfied, pe masa Consiliului General

Andrei Dumitru 29/04/2024 | 09:36 Ştiri
Drumul de acces către cartierul Greenfied, pe masa Consiliului General

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă, iar printre proiectele de pe ordinea de zi se numără şi scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, cu compensare, a 0,3009 hectare din Pădurea Băneasa, pentru a realiza un drum pentru acces în cartierul Greenfield.

Consilierii generali vor discuta despre un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, cu compensare, a 0,3009 hectare din Pădurea Băneasa, în scopul realizării unui drum de interes local, care să asigure accesul în cartierul Greenfield. Terenul respectiv se află în prezent în proprietatea publică a statului şi este administrat de Direcţia Silvică Ilfov.

Acest teren reprezintă cea de-a treia parcelă necesară pentru a permite deschiderea drumului către Greenfield, după ce Consiliul General a cerut de la Guvern alte două drumuri forestiere. „Noi insistam să se facă un drum provizoriu, adică acel drum care există – 300 de metri de piatră, restul asfaltat – să rămână aşa cum este, doi – trei ani, prin decizia pe care noi să o luăm împreună, iar în timpul acesta dezvoltatorul să avanseze cu proiectele, să rezolve cele trei ieşiri din cartier,” declara Nicușor Dan, în 2023.

Totodată, Nicuşor Dan a reproşat Consiliului General din fostul mandat faptul că în 2019 a autorizat construirea unor blocuri de zece etaje în cartierul Greenfield, fără să condiţioneze aceste investiţii de un drum de ieşire din acel cartier.

„Există din partea dezvoltatorului trei proiecte de drum. Pentru unul din trei proiecte a obţinut aviz de oportunitate, aviz preliminar. În baza avizului preliminar a venit, în decembrie 2022, cu toată documentaţia. După analiză, în ianuarie 2023, i s-a dat avizul arhitectului-şef”, a punctat la acea vreme edilul general.