Premier Restaurants România va deschide 7 restaurante McDonald’s în România, în 2024

Andrei Dumitru 15/05/2024 | 13:04 Ştiri
Premier Restaurants România va deschide 7 restaurante McDonald’s în România, în 2024

Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald’s din țară, are în plan deschiderea a șapte noi restaurante și continuarea proiectelor de modernizare și digitalizare a restaurantelor existente, anul acesta.

În 2023, Premier Restaurants România a deschis șase restaurante, în București, Botoșani, Drobeta-Turnu Severin, Craiova, Pitești și Dumbrăvița și a continuat proiectele de remodelare și digitalizare, cu o investiție totală de peste 90 milioane lei.

Premier Restaurants România, creștere de 18% a cifrei de afaceri

Compania a înregistrat în 2023 o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, cu 18% față de anul precedent, atingând totalul de peste 1,7 miliarde de lei. Profitul net al companiei a fost de 144 de milioane de lei.

„Suntem încântați de rezultatele obținute de echipa noastră în 2023 și suntem motivați să continuăm strategia ambițioasă de dezvoltare și în 2024. Investițiile noastre se vor axa atât pe extinderea și modernizarea unităților McDonald’s din România, pentru a menține calitatea și inovația în toate restaurantele noastre, cât și pe dezvoltarea și susținerea echipei noastre și pe implementarea de acțiuni cu impact pozitiv în comunitățile din care facem parte”, a declarat Valentin Truță, Director General Premier Restaurants România.

Compania investește în dezvoltarea profesională a echipei și oferă tuturor angajaților posibilitatea de a-și construi o carieră de succes într-un mediu de lucru sigur și motivant. La finalul anului 2023, numărul de angajați a fost de 5.800, iar în luna februarie a anului 2024, compania a depășit pragul de 6.000 de angajați.

Premier Capital p.l.c a servit 85 de milioane de clienți în 2023

Premier Capital p.l.c, compania malteză care operează în prezent 185 de restaurante McDonald’s în șase țări europene (Estonia, Grecia, Lituania, Letonia, Malta, România), a servit peste 85 de milioane de clienți anul trecut, cu 11% mai mult decât în 2022.

Creșterea numărului de clienți a fost realizată în principal prin extinderea rețelei grupului, cu 11 restaurante noi anul trecut.

Premier Capital plc a investit peste 33 de milioane de euro în deschiderea de noi restaurante și în renovarea celor existente, integrând tehnologii precum Mobile Order and Pay pentru a oferi o experiență cât mai plăcută clienților. Grupul are în plan deschiderea a 11 noi restaurante anul acesta, dintre care șapte vor fi în România.

Premier Capital face parte din Hili Ventures și este partenerul de dezvoltare al McDonald’s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România, cu o echipă de peste 11.000 de persoane.

România reprezintă 54% din veniturile grupului

Cea mai mare operațiune a grupului este în România, care reprezintă 54% din veniturile grupului în 2023.

Premier Capital a raportat o cifră de afaceri consolidată de 646 de milioane de euro pentru anul care s-a încheiat în decembrie 2023, iar EBITDA a ajuns la 89 de milioane de euro. Profitul înainte de impozitare s-a ridicat la 51 de milioane de euro.

Premier Capital este, de asemenea, partenerul fondator a patru filiale ale Fundației pentru Copii Ronald McDonald din Grecia, Letonia, Malta și România, care sprijină familiile aflate în dificultate din țările respective. Grupul a donat peste o jumătate de milion de euro în 2023, sumă strânsă prin intermediul inițiativelor din toate restaurantele.