Fondatorul Lemet are în plan investiții de 20 de milioane de lei în 2017

Cristina Dobreanu 08/02/2017 | 12:53 Ştiri
Fondatorul Lemet are în plan investiții de 20 de milioane de lei în 2017

Alexandru Rizea, antreprenorul român care a fondat producătorul și retailerul de mobilă Lemet a bugetat pentru acest an investiții de 20 de milioane de lei (peste 4 milioane de euro), în contextul în care compania a ajuns în 2016 la un rulaj de 312 milioane de lei (aproape 70 de milioane de euro).

Lem’s a planificat investiții de aproximativ 20 milioane de lei pentru anul 2017. Rețeaua de magazine de mobilă produsă în țara noastră la fabrica Lemet, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 312 milioane de lei, în creștere cu 11 procente față de 2015.

„În 2016 am deschis 6 magazine mari, dintre care 3 în centre comerciale importante din țară, am angajat oameni noi, am pus în funcțiune capacități de producție și tehnologii noi, iar pentru anul în curs avem în continuare planuri importante de extindere și dezvoltare. Am planificat investiții în valoare de aproximativ 20 milioane lei”, a declarat Alexandru Rizea, director general Lemet.

Citește și: Producătorul român de mobilă Lemet va încheia 2016 cu afaceri estimate la 69 de milioane de euro

Rețeaua de magazine Lem’s are o suprafață totală de vânzare de aproximativ 70.000 metri pătrați, cu 76 de magazine în țară, 9 proprii și 67 în sistem franciză. Investiția medie într-un magazin se ridică la 1,5 milioane de lei (330.000 de euro).

Antreprenorul român vrea ca, în 2017, să extindă lanțul de magazine mai ales în orașele din țară unde Lem’s nu este încă prezent, să lărgească portofoliul de produse și să dezvolte capacitatea de producție.

Mai mult, Alexandru Rizea vrea și creșterea ponderii exporturilor, care „până acum a fost foarte mică”. În acest sens, intenționează spă pună bazele unui departament care să se ocupe de acest domeniu.

Citiți și: Cum l-au schimbat ultimii ze­­ce ani pe Dan Șucu, proprietarul Mobexpert

Portofoliul de produse Lemet, care are peste 12.000 de repere, conține programe modulare de mobilier complete pentru living, dormitor, bucătărie, hol și dining, precum și o gamă extinsă de zeci de modele de canapele, fotolii, mese, scaune și saltele.

Coșul mediu de cumpărături din magazinele Lem’s este de 2.200 lei.

Pe platforma fabricii Lemet de la Brebu şi în reţeaua naţională de magazine Lem’s lucrează peste 1.350 de angajaţi.

Fabrica Lemet din Brebu a fost înfiinţată în 1991, în prezent halele de producţie şi depozitare acoperă o suprafaţă de peste 40.000 metri pătrați. Capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricilor de mobilă Lemet este de aproximativ 3.500.000 de panouri tip PAL.

Citiți și: Mobexpert a tras obloanele magazinelor din străinătate

 

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.