Mobexpert a tras obloanele magazinelor din străinătate

Cristina Dobreanu 06/02/2017 | 12:31 Ştiri
Mobexpert a tras obloanele magazinelor din străinătate

Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, cel mai mare producător și retailer de mobilă din România, a închis anul trecut magazinele pe care grupul le avea în Serbia și Bulgaria, compania mizând doar pe expansiunea la nivel național.

„Acum ne concentrăm pe deschideri de magazine în orașele mari (din România, n.r.) unde nu avem magazine și ne pare foarte rău ca nu le avem”, a spus pentru NewMoney, Dan Șucu.

În 2005, Mobexpert a deschis magazine proprii, sub brandul Mobexpert Office, la Belgrad (Sebia) și la Sofia (Bulgaria). Primul hipermagazin al grupului Mobexpert din afara țării este deschis, doi ani mai târziu, la Sofia, în urma unei investiții de zece milioane de euro, una dintre cele mai importante în schimburile bilaterale româno-bulgare de la vremea respectivă.

Pe piața bulgară a mobilei estima, la acea dată, că va avea o cotă de aproape 20% până în 2013. În paralel, planurile de expansiune în afara granițelor erau mai mari, căci intenționa să ajungă și în Ucraina și lua în calcul să deschidă un hipermagazin și în Serbia.

Criza economică l-a determinat însă să își schimbe planurile, iar la începutul lui 2016, magazinele din Serbia și Bulgaria au fost închise.

Citiți mai mult despre planurile Mobexpert în numărul 8 al revistei NewMoney, disponibilă pe piață începând din 6 februarie.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.