Top jocuri cu dragoni accesibile de pe PC

NewMoney 15/07/2020 | 13:17 Fapt Divers
Top jocuri cu dragoni accesibile de pe PC

Creaturi mitologice fascinante, dragonii au fost și sunt prezenți în nenumărate cărți, filme, seriale, benzi de desene animate și, desigur, jocuri video. În cultura asiatică, simbolizează înțelepciunea, inteligența, viclenia și sunt purtătorii celor 4 elemente esențiale vieții – apă, aer, foc și pământ, fiind reprezentați mai degrabă fără aripi. Amănunt care însă nu îi împiedica să zboare. În Occident, au fost asociați cu puterea totală, astfel că au sunt prezenți pe multe blazoane și construcții – monumente, temple, catedrale, palate etc.

Pe impresionanta piață a jocurilor video – suma cheltuită până acum pe jocuri video în 2020 se ridică la peste 56 de miliarde de dolari – dragonii reprezintă o tematică destul de frecvent abordată, iar acest lucru este de înțeles, fie și dacă iei în calcul doar partea cu scuipatul focului. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva dintre cele mai interesante jocuri cu dragoni disponibile pe PC în 2020.

Rift. Lansat în martie 2011 de Trion Worlds, Rift este un MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game) ce poate fi jucat gratuit pe PC. Acțiunea se desfășoară în Telera, o lume fantastică în care monștrii străvechi pot scăpa din temnițe, iar Guardians și Defiants sunt cele două facțiuni care luptă pentru a împiedica distrugerea Telerei. Interesant este faptul că atât Guardians, cât și Defiants vor să oprească apocalipsa, însă asta nu înseamnă că nu se luptă și între ele. Nu vei întâlni dragoni în toate etapele jocului, dar acțiunea ajunge la intensitate maximă atunci când puternicele creaturi își fac apariția.

Dragon Kingdom. Lansat de Pragmatic Play în 2016, Dragon Kingdom este un joc video de tip slot cu RTP excelent – 96.47% -, pe care îl poți testa gratuit sau cu mize reale la VladCazino. Simbolurile sunt dispuse pe 3 rânduri X 5 coloane, cele mai puternice fiind Regina și cei 3 dragoni de culori diferite. Trei sau mai multe simboluri Scatter declanșează 5 rotiri gratuite cu diferiți multiplicatori – „sarea și piperul” acestui joc cu 25 de linii de plată și volatilitate medie.

Neverwinter. Dezvoltat de Cryptic Studios și publicat de Perfect World Entertainment în 2013, Neverwinter este un joc free-to-play MMORPG de sine stătător și nu face parte din seria Neverwinter Nights. Există campanii întregi concentrate pe dragoni, misiuni săptămânale de ucidere a dragonilor, iar grafica este senzațională. Cryptic Studios a creat un joc excelent, în care vei da piept cu unii din cei mai duri dragoni din lumea jocurilor video. Datorită succesului remarcabil, Neverwinter a fost lansat și în variantă Xbox One în 2015 și PlayStation 4 în 2016.

Guild Wars 2. Dezvoltat de ArenaNet și publicat de NCSOFT, Guild Wars 2 este un joc MMORPG în care acțiunea se desfășoară într-o lume imaginară denumită Tyria, la distanță de 250 de ani în viitor. Jocul impresionează prin originalitate și atenție la detalii, în special când vine vorba de dragoni. Fie că este vorba despre Wyverns, Drakes sau Elder, reptilele înaripate din Guild Wars 2 sunt de-a dreptul impresionante. Cele 5 mari rase care trebuie să scape Tyria de dominația dragonilor sunt Charr, Asura, Norn, Sylvari și Humans.

ArcheAge. Este un alt joc de tip MMORPG, dezvoltat de compania coreeană XL Games și publicat de Trion Worlds. Lansat în 2013, ArcheAge te va purta într-o lume virtuală plasată pe două continente: Nuia (Elves) și Harihara (Ferres). Ai de ales între personajul dorit, direcția și scopul în care vrei să mergi. Înfruntările cu dragoni reprezintă punctul culminant al luptelor. Reptilele înaripate sunt și aici creaturi extrem de puternice, dar asta nu este ceva surprinzător, nu-i așa?