Termoenergetica anunţă că lucrările de la Căminul Releului continuă

Andrei Dumitru 11/08/2023 | 12:34 Ştiri
Termoenergetica anunţă că lucrările de la Căminul Releului continuă

Termoenergetica anunţă, vineri, că se continuă lucrările de reabilitare în regim de urgenţă a unuia dintre cele mai importante „noduri” în funcţionarea sistemului de termoficare – Căminul Releului – cu o vechime de 55 de ani.

Potrivit companiei, expertiza tehnică a indicat în cazul său degradări importante ale structurii de rezistenţă cauzate de lipsa investiţiilor din ultimii 20 de ani.

”Căminul Releului, unul dintre cele mai mari obiective ale reţelei termoficare din Capitală, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, are amplasate în interior vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud şi Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud si CTE Progresu”, anunţă, vineri, Termoenergetica, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că tot acum se înlocuiesc aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm şi alţi aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm, precum şi mai multe vane printre care două vane cu diametrul de 1000mm.

”Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1968. Termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic este 20 august 2023. Vă reamintim că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”, a mai transmis compania.