Salina Praid îşi sistează temporar activitatea

Elena Marinescu 15/05/2024 | 17:58 Ştiri
Salina Praid îşi sistează temporar activitatea

Salina Praid îşi sistează temporar activitatea, atât de extracţie, cât şi de vizitare, după apariţia unor infiltraţii în subteran, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă.

Ministerul Economiei a anunţat că Societatea Naţională a Sării S.A a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid. Decizia are ca scop protejarea şi siguranţa personalului şi a vizitatorilor, până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile recente, a arătat ministerul.

”Astfel, pe fondul precipitaţiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă şi în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund. Drept urmare conducerea Societăţii Naţională a Sării S.A a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil”, a transmis sursa citată de News.ro.

Societatea Naţională a Sării S.A, unul dintre primii 10 producători de sare din Europa

Ministerul Economiei recomandă turiştilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din judeţul Mureş până la remedierea situaţiei şi redeschiderea Salinei pentru vizitare.

Societatea Naţională a Sării S.A este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. Societatea Naţională a Sării S.A. este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea S.A (49%).

Răspândirea relativ largă a zăcământelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, care au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A.

În cinci dintre acestea – Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea – societatea a iniţiat şi a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, destinate celor aflaţi în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber.