Ciolacu: România se dezvoltă economic. Salariul mediu a depăşit 1.000 de euro

Elena Marinescu 15/05/2024 | 18:49 Ştiri
Ciolacu: România se dezvoltă economic. Salariul mediu a depăşit 1.000 de euro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că guvernanții au reușit să dezvolte România printr-o viziune bazată pe investiții și patriotism economic. Potrivit acestuia, puterea de cumpărare a românilor a crescut.

„România #crește din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS:
• creștere economică de 1,8%,
• salariul mediu a depășit o mie de euro,
• inflația a coborât la 5,9%”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Acesta s-a referit şi la o viziune de dezvoltare a țării bazată pe investiții și patriotism economic. „#Viziunea pentru România constă în modelul economic bazat pe investitii. Avem investiții #record de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni, care au efecte de multiplicare în economia reală, permit creșterea producției aici, în România și conduc la creștere economică, la locuri de muncă stabile și la creșterea veniturilor românilor și a puterii de cumpărare.

Doar prin această viziune de #patriotismeconomic am reușit să dezvoltăm România. Este în principal meritul românilor și al companiilor care produc în România pentru performanța economică”, a mai notat acesta.

Ciolacu: Puterea de cumpărare a românilor a crescut

Premierul a precizat apoi că dezvoltarea se vede și în creșterea nivelului de salarizare și a puterii de cumpărare a românilor. „Doar prin mărirea productivității muncii, câștigul salarial mediu net a ajuns la 5.185 lei adică 1042 euro.

Doar astfel s-a ajuns ca în anul 2023 să avem un plus de 347.348 noi contracte de muncă cu normă întreagă cu peste 1000 euro net, față de anul 2022.

Doar astfel au existat bani pentru creșterea puterii de cumpărare a românilor de plus 7-10% la câștigul salarial mediu și pensia medie și plus 15-20% la salariații cu venituri mici și cei cu pensii mici”, a mai transmis Marcel Ciolacu, potrivit b1.ro.

În finalul postării, el a făcut noi primisiuni de creștere a puterii de cumpărare: „Vom continua să stimulăm motorul #investiții, vom avea #crestereeconomica și vom distribui #echitabil aceste rezultate pozitive în creșterea nivelului de trai zilnic al românilor”.