Permis auto la 16 ani. Care sunt mașinile pe care le poți conduce la această vârstă

NewMoney 10/01/2020 | 13:45 Fapt Divers
Permis auto la 16 ani. Care sunt mașinile pe care le poți conduce la această vârstă

Tot mai mulți adolescenți își doresc să obțină permisul auto la 16 ani. Deși legea le permite le permite să conducă mașini de capacitate mică, tinerii se lovesc de altă problemă: lipsa școlilor de șoferi care oferă cursuri pentru această categorie de vârstă.

Permis auto la 16 ani. Ce prevede legea din România

Legea le permite adolescenţilor să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi. După ce-şi iau permisul, ei au dreptul să conducă autoturisme care au cel mult 550 de kilograme şi o putere a motorului de 15 kilowaţi (20 cai putere) şi pot merge cu maximum 50 km/oră.

“Faţă de anul trecut s-a dublat numărul copiilor de 16 ani care doresc să obţină permisul de conducere şi vroiam să vă zic că ei îşi doresc mult mai mult decât cei de 18 ani”, spune patronul unei şcoli de şoferi, citat de stirileprotv.ro

Doa în zece oraşe exista şcoli de şoferi care au cumpărat maşini ce respectă normele de mai sus. O altă problemă este că astfel de maşini nu prea se găsesc la vânzare în România.

Cursurile la şcoala de şoferi pentru adolescenţi sunt la fel ca pentru categoria B şi pot începe la 15 ani şi nouă luni.