O rachetă a căzut în Republica Moldova, în nordul ţării

Elena Marinescu 05/12/2022 | 17:04 Ştiri
O rachetă a căzut în Republica Moldova, în nordul ţării

În apropierea oraşului Briceni din Republica Moldova, centru administrativ al raionului cu acelaşi nume care se învecinează cu Ucraina, a fost descoperită o rachetă într-o livadă, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău, citat de Ziarul de Gardă.

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti asupra Ucrainei din cursul zilei, şi-a intensificat gradul de atenţie, au anunţat forţele de ordine moldovene, care nu precizează despre ce fel de rachetă este vorba, dar media moldovene lasă să se înţeleagă că ar fi una rusească.

„În conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de atenţie în zona Inspectoratelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperita racheta a fost izolată de patrule ale forţelor de ordine şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh şi IGSU”, a anunţat MAI într-un comunicat.

Localnicii spun că au auzit două explozii puternice, potrivit unor mesaje pe reţelele de socializare, preluate de portalul Ştiri.md, potrivit Agerpres. În acelaşi timp, reprezentanţii companiei Moldelectrica au avertizat luni asupra unor posibile „perturbări în sistemul electroenergetic” al republicii, menţionând că sunt posibile deconectări ale energiei electrice în contextul unui atac masiv rusesc cu rachete asupra Ucrainei, conform aceluiaşi ziar.