La derbyul Rapid – FCSB, fotbaliștii au trecut la roz pentru a susține lupta împotriva cancerului

Andrei Dumitru 20/05/2024 | 14:05 Ştiri
La derbyul Rapid – FCSB, fotbaliștii au trecut la roz pentru a susține lupta împotriva cancerului

Duminică, 19 mai, derbyul etapei a debutat pe stadionul din Giulești cu un moment emoționant – echipele Rapid București și FCSB au intrat pe teren însoțite de junioarele de la Rapid, îmbrăcate în tricouri roz. Gestul simbolic susține campania Fundației Renașterea pentru prevenirea și combaterea cancerului la femeile din România, cu ocazia cursei caritabile Race for the Cure Romania, ce va avea loc la București pe 8 iunie.

Sportivii au acceptat propunerea Fundației Renașterea și a partenerului ei tradițional deja, Fundația Superbet, cu scopul de a-și inspira atât fanii propriilor echipe, cât și pe toți iubitorii fotbalului din România, să devină suporteri ai sănătății femeilor din viața lor. Totodată, participarea la cursa caritabilă Race for the Cure Romania, ediția a 10-a, este un pas concret în această direcție.

“Știu cât de atasati sunt sportivii de culorile clubului lor. Gestul lor, de a purta înaintea unui meci atât de important, tricoul Roz, de susținere a cauzei Fundației Renașterea este unul extrem de puternic și plin de empatie. Toți jucătorii au în viețile lor femei pe care le iubesc și cărora le datorează viața, fericirea, poate chiar și performanțele sportive. Trebuie să avem grija de ele și de sănătatea lor și să le încurajăm să meargă la controalele medicale periodice”, a declarat Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea.

Echipa Rapid București schimbă, pentru a doua oară în istoria sa, culorile echipamentului de joc din celebrul vișiniu în roz. Prima dată s-a întâmplat acest lucru în anul 2020, când cursa caritabilă s-a desfășurat în format digital din cauza pandemiei.

Gestul rămâne o încurajare adresată tuturor bărbaților de a fi alături de femeile din viața lor, atunci când acestea se confruntă cu temeri și diagnostice dramatice care le pot afecta sănătatea, echilibrul și starea emoțională. Statisticile arată că, în România, multe femei diagnosticate cu cancer nu au alături partenerul de viață în lupta cu această boală.

„Această inițiativă evidențiază rolul pe care sportul și evenimentele caritabile îl joacă în creșterea gradului de conștientizare cu privire la educația pentru sănătate. Fundația Superbet este mândră să sprijine Race for the Cure deoarece credem că în sport, ca și în viață, strategia, conștientizarea, jocul în echipă și depistarea timpurie sunt primordiale. Tricourile roz purtate de remarcabilii jucători ai echipei Rapid București sunt mai mult decât o ținută vestimentară; sunt o declarație de solidaritate, compasiune și o aducere aminte că, împreună, putem învinge cancerul”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet.

Fundația Renașterea anunță că ediția aniversară a tradiționalei curse Race for the Cure Romania 2024, din 8 iunie, este dedicată celebrării femeilor care au învins cancerul de sân și strângerii de fonduri necesare pentru prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului la femei. De asemenea, fondurile strânse vor fi utilizate pentru oferirea de peruci din păr natural femeilor și copiilor diagnosticați cu cancer.