Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă de Camera Deputaţilor

Elena Marinescu 07/09/2022 | 12:21 Ştiri
Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă de Camera Deputaţilor

Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 85 de voturi pentru, 191 de voturi contra şi o abţinere.

„Atâta ipocrizie cât am văzut astăzi, aici în Parlament, din partea colegilor de la PSD nu încape nici măcar în această Casă a Poporului. Dle Ciolacu, toată vara aţi fost la televizor să-l criticaţi pe Virgil Popescu pentru criza şi dezastrul din Energie şi astăzi aţi votat împotriva moţiunii. Este o ruşine ceea ce faceţi. De fapt, faceţi un spectacol ieftin la televizor şi în spatele uşilor închise vă negociaţi posturi de mii de euro la ANRE. Să vă fie ruşine”, a declarat după vot deputatul USR Cristina Prună.

Citeşte şi: VIDEO. Virgil Popescu: Moţiunea USR – ghiveci românesc, condimentat cu minciuni

La rândul său, liderul AUR, George Simion a spus: ”Prin votul vostru, prin decizia de a-l salva pe Virgil Popescu, aţi arătat că sunteţi complici şi sunteţi participanţi la jaful naţional”.

Drulă: PNL se dovedeşte pe zi ce trece că este anexa din fundul curţii PSD

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat, miercuri, după respingerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, în Camera Deputaţilor, că PNL se dovedeşte pe zi ce trece că este anexa din fundul curţii PSD, iar de astăzi este foarte clar că Virgil Popescu este oficial ministru PSD.

”Am văzut astăzi că s-a întâmplat ceea ce cu toţii ne aşteptam, PSD l-a apărat pe Virgil Popescu. PNL se dovedeşte pe zi ce trece că este anexa din fundul curţii PSD”, a spus liderul USR, la Parlament, potrivit News.ro.

”Vedem o sfidare totală. Pe de o parte, un ministru care ar fi trebuit să plece de mult timp din funcţie, nu există din experienţa mea parlamentar, de când mă uit la guverne, la miniştri, un ministru care să fie mai incompetent decât acest Virgil Popescu, care este de 3 ani în funcţie. PSD, îi vedem prin declaraţii cum îl atacă. De astăzi este foarte clar: Virgil Popescu este oficial ministru PSD, ca să fie foarte clar”, a completat Drulă.

Preşedintele USR a arătat că ”românii rămân cu facturile mari, cu frica că vor îngheţa la iarnă, iar acest guvern PSD – PNL care este rău pentru ţară, care ne face să trăim mai rău decât acum 12 luni şi să ne fie frică pentru ce urmează se gândeşte numai la interesele proprii”.