VIDEO. Virgil Popescu: Moţiunea USR – ghiveci românesc, condimentat cu minciuni

Elena Marinescu 06/09/2022 | 17:23 Ştiri
VIDEO. Virgil Popescu: Moţiunea USR – ghiveci românesc, condimentat cu minciuni

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă a USR este pregătită ca „un ghiveci românesc cu legume”, condimentat cu „minciuni”, „exagerări” şi o „aromă inconfundabilă de panică”.

„Despre moţiune pot să vă spun că a fost făcută exact cum pregăteşti un ghiveci românesc cu legume, câte ceva pentru fiecare, câteva mesaje, (…) totul condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică. Nu ştiu cine anume a redactat acest document numit moţiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieşit din comun. Să minţi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor despre vieţi pierdute la Complexul energetic Oltenia este dezonorant şi descalificant”, a afirmat Popescu, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de USR.

 

Drulă: Virgil Popescu arde gazul de pomană de trei ani de zile

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat că ministrul Energiei „arde gazul de pomană de trei ani de zile”, iar tot dezastrul din domeniul energiei i se datorează. Acesta l-a numit pe Virgil Popescu ministru al PSD.

„Mă întreb unde e PSD azi, că nu prea vă aud în sală. Constat şi o premieră negativă, e prima oară în 6 ani când unui ministru îi e frică să se aşeze pe locul desemnat unui ministru. Virgil Popescu arde gazul de pomană la Ministerul Energiei de trei ani de zile. De trei ani de zile nu poate invoca nici greaua moştenire, nici că n-a avut timp să-şi pună în practică proiectele.

Dezastrul energiei în care a ajuns România i se datorează sută la sută şi îi aparţine şi în orice parlament normal la cap un astfel de ministru ar fi demis. Dar voi, PNL şi PSD, sunteţi pe interesul de gaşcă, nu pe interesul celor v-au trimis aici şi care suferă din cauza ministrului Virgil Popescu. Îi văd pe cei de la PSD cu capul în jos. Voi îl ţineţi ministru. Este un ministru PSD. Virgil Popescu, groparul energiei din România, este ministrul PSD. Dar nu-i nimic, că românii nu uită. Asta de mâine, când o să-l apăraţi pe Virgil, vă ţin minte. O să vină şi pentru voi şi pentru ei ziua decontului. Se apropie, v-o garantez eu”, a afirmat Cătălin Drulă.

Camera Deputaţilor dezbate marţi moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Moţiunea simplă este intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”.