Mai multe femei au acţionat în judecată Pornhub

NewMoney 18/06/2021 | 12:23 Fapt Divers
Mai multe femei au acţionat în judecată Pornhub

Mai mult de 30 de femei au acţionat în judecată compania care deţine Pornhub, susţinând că nu şi-au dat consimţământul pentru publicarea unor clipuri pe platformă, informează BBC.

Reclamantele spun că videoclipurile au fost încărcate pe site fără acordul lor şi au deschis un proces civil în California.

Potrivit documentelor, compania Mindgeek este acuzată de „acţiuni infracţionale”.

Într-un comunicat, Pornhub a spus că acuzaţiile sunt „absurde, complet nechibzuite şi în mod categoric false”.

Conţinutul de pe Pornhub poate fi accesat gratuit, dar utilizatorii pot plăti lunar o taxă pentru un streaming video la o calitate mai bună şi conţinut extra.

Încărcat în mare parte de comunitatea platformei, conţinutul este public. Totuşi, compania a spus că fiecare clip încărcat este analizat de moderatori.

„Pornhub are toleranţă zero pentru conţinut ilegal şi anchetează orice plângere sau acuzaţie făcută în legătură cu acesta”. Reprezentanţii platformei au mai spus că aceasta are „cele mai cuprinzătoare măsuri de protecţie din istoria platformei, care includ şi interzicerea încărcărilor de către utilizatori neverificaţi”.

Pornhub nu cere utilizatorilor să-și verifice indentitatea sau vârsta

Totuşi, partenerul american al BBC, CBS, a relatat că Pornhub nu cere utilizatorilor săi să verifice identitatea sau vârsta celor care apar în videoclipuri şi nici nu caută să obţină acordul oamenilor care apar în cele publicate pe site.

Brown Rudnick LLP, firma de avocatură care reprezintă reclamantele, a spus că procesul este deschis sub Legea protecţiei victimelor traficului şi violenţei din 2000.

Una dintre femei a declarat sub anonimat pentru CBS că avea vârsta de 17 ani când prietenul ei a convins-o să facă un clip nud. Femeia a spus că acesta a fost publicat apoi pe Pornhub fără consimţământul ei şi a aflat despre asta de la un prieten.

Pornhub a spus că ia în serios fiecare plângere privind abuzul pe platformă, inclusiv pe cele ale reclamantelor din proces.

În decembrie 2020, o anchetă New York Times a acuzat Pornhub că este „infestată” cu videoclipuri ce au legătură cu abuzul de minori şi violuri, învinuiri pe care site-ul le-a respins.

Pornhub a transmis că a primit 42 de miliarde de vizite pe site în 2019, cu 6,83 de milioane de clipuri încărcate. Nu a precizat însă câţi moderatori a angajat.