Florin Cîţu, mesaj tranşant: Dacă nu vor veni reforme, nu vor fi alocate resurse

Elena Marinescu 10/08/2021 | 19:33 Ştiri
Florin Cîţu, mesaj tranşant: Dacă nu vor veni reforme, nu vor fi alocate resurse

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că acolo unde nu vor exista reforme, nu vor mai fi alocate resurse bugetare.

Întrebat dacă a primit vreun răspuns la solicitarea sa referitoare la reformele din ministere, premierul a spus: „Am cerut până la următoarea rectificare bugetară. Dacă nu va veni nicio reformă, nu vom mai finanţa cu resurse„. „A fost o discuţie pe această temă, mi s-au prezentat, unele reforme cred că sunt în curs înţeleg, vom primi în perioada următoare mai mult detalii şi de aceea nici noi nu alocăm resursele pe care le-au cerut, alocăm mai puţine resurse”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, trebuie să existe responsabilitate din partea fiecărui ministru pentru implementarea propriului program de guvernare.

 

Fiecare ministru trebuie să găsească soluţiile pentru a implementa programul de guvernare. Soluţiile nu vin din altă parte. Şi dacă soluţiile găsite până acum n-au fost bune, tot responsabilitatea fiecărui ministru este de a găsi aceste soluţii„, a precizat şeful Guvernului, citat de Agerpres.

Despre declaraţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş, potrivit căreia ar trebui evaluat întregul Guvern, inclusiv premierul, Cîţu a arătat că „toţi sunt evaluaţi de români”. „Toţi suntem evaluaţi tot timpul. Şi eu, şi Dacian Cioloş şi suntem evaluaţi de români„, a spus el.

Întrebat dacă îşi va da demisia din funcţia de premier în cazul în care va pierde funcţia de preşedinte al PNL, Florin Cîţu a răspuns: „Vă dau acelaşi răspuns: Sunt în cursa pentru şefia Partidului Naţional Liberal”. În ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ, el a menţionat că nu s-a discutat acest subiect în şedinţa coaliţiei de marţi.

Pe de altă parte, premierul a anunţat că în şedinţa de guvern de miercuri vor fi prezentate trei ordonanţe de urgenţă în primă lectură referitoare la MDLP, două dintre acestea vizând proiectul „Anghel Saligny” şi cealaltă ajustarea preţurilor la materiale de construcţii.