Ediţia din 2024 a concursului Eurovision va avea loc în oraşul suedez Malmo

Elena Marinescu 07/07/2023 | 20:04 Fapt Divers
Ediţia din 2024 a concursului Eurovision va avea loc în oraşul suedez Malmo

Organizatorii Eurovision au anunţat că ediţia din 2024 a concursului internaţional va avea loc în oraşul suedez Malmö, pe 11 mai. Cele două semifinale vor avea loc pe 7 şi 9 mai.

Această alegere vine după victoria cântăreţei suedeze Loreen, anul acesta la Liverpool, cu piesa „Tattoo”. Tradiţia concursului este ca ţara câştigătoare să găzduiască spectacolul în anul următor.

Suedia deţine recordul de victorii la Eurovision – la egalitate cu Irlanda – cu şapte ediţii ale concursului internaţional de muzică. De fapt, ţara a găzduit deja concursul de şase ori (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), inclusiv de două ori la Malmö.

„Suntem încântaţi să ne întoarcem în acest oraş plin de viaţă şi dinamic, care a dovedit că dispune de spaţiile şi infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Loreen are în palmares două victorii: a câştigat deja Eurovisionul în 2012 cu hitul internaţional „Euphoria”. Dubla ei dublă victorie din mai (cu 583 de puncte, pe baza voturilor juriilor internaţionale şi ale publicului) nu a fost o surpriză: ea era marea favorită pentru această 67-a ediţie a concursului şi pe primul loc în clasamentul pariurilor.

România, prin Theodor Andrei, nu s-a calificat în finala concursului de la Liverpool, aminteşte News.ro.