După ce au lucrat 20 de ani pentru alții, doi sibieni și-au deschis propria afacere cu bere artizanală

Cristina Dobreanu 28/06/2018 | 14:43 Oameni
După ce au lucrat 20 de ani pentru alții, doi sibieni și-au deschis propria afacere cu bere artizanală

Ce faci atunci când ai puțin peste 40 de ani, o carieră atent construită în spate, dar și un dram de nebunie pentru a porni singur la drum? Antreprenoriatul este soluția. (Dar să nu uităm de această dată și berea.) 

 Acest articol a apărut în numărul 43 (25 iunie – 8 iulie) al revistei NewMoney

Consultanță, audit, companii de automotive sau servicii financiare – până în urmă cu aproape doi ani, acesta era universul în care se învârteau sibienii Adrian Mun­tean (46 de ani) și Ciprian Hanea (42 de ani). Unul pe care l-au construit conștiin­cioși vreme de aproape 20 de ani, ajun­gând și în poziții de management. Până când au decis într-o bună zi să iasă din zona de confort și să încerce să constru­iască ceva pe cont propriu: Urban Brewery, o micro­beră­rie arti­zanală în Sibiu, oraș care doar vara tre­cută a atras peste 200.000 de turiști.

DOI PENTRU TREI BERI. După ce a cobo­rât din barca angajaților, Adrian Muntean și-a înființat propria firmă de consultanță în finance management și M&A, însă ini­țial și-ar fi dorit să creeze alături de alți foști colegi cu experiență în domeniu o rețea de mici firme de consultanță răs­pân­dite în diverse orașe ale României. Așa a ajuns să discute și cu Ciprian Hanea, pe care îl știa din copilărie și cu care a și fost coleg la un moment dat. „Și el plecase dintr-o corporație și voia să se apuce de consultanță“, povestește Adrian Muntean, adăugând că Hanea a fost cel care a venit cu ideea de a face bere. Cum amândoi sunt consultanți, au stat mai întâi și au chibzuit dacă este o decizie în­țeleaptă, dar la finalul zilei au hotărât că merită încercat.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.
d