Doi sibieni au pus bazele Urban Brewery, primul producător de bere artizanală din oraș

Cristina Dobreanu 10/04/2018 | 17:54 Ştiri
Doi sibieni au pus bazele Urban Brewery, primul producător de bere artizanală din oraș

Adrian Muntean și Ciprian Hanea, doi antreprenori cu experiență de aproape 20 de ani în companii multinaţionale si locale, în sectorul de consultanţă şi audit, apoi în industria automotive, au fondat în 2017, Urban Brewery, prima microberărie din Sibiu, iar acum lansează primele beri artizanale IPA, Märzen şi Dubbel, în magazinele specializate şi HoReCa.

Astfel, sub brandul Urban Brewery sunt disponibile IPA, o bere blondă de tip ale (6% alcool), Märzen, o bere germană de tip lager (5,5% alcool) şi Dubbel, o bere belgiană de tip ale (6% alcool) – toate nepasteurizate şi nefiltrate, obţinute numai din ingrediente naturale. Berile sunt disponibile în ambalaje de 500 ml si 330 ml.

Berile vor fi prezente pentru început în locaţii din Sibiu, Timişoara, Bucureşti, Cluj, Brasov şi alte câteva oraşe mari din ţară.

CITEȘTE ȘI: Din povestea Zăganu: doi tineri au început cu o fabrică de bere artizanală, iar acum au deschis bar pe Calea Victoriei

„Sibiu este oraşul nostru natal, situat în centrul ţării, un loc ce atrage de la an la an tot mai mulţi turişti şi de unde este mai facil de distribuit în alte oraşe mari. Vedem un potenţial semnificativ în segmentul berilor artizanale şi credem că este loc pentru cel puţin un producăor de bere artizanală în fiecare oraş major din România. Dezvoltăm Urban Brewery din plăcerea unui proiect nou şi de calitate şi pentru că ne-a placut ideea de a reînvia producţia de bere în Sibiu.”, spune Adrian Muntean, co-proprietar al Urban Brewery SRL.

CITEȘTE ȘI: Secretele Iașiului: cum a ajuns un antreprenor român să facă bere belgiană în capitala Moldovei

Urban Brewery are o capacitate anuală de producţie de aproximativ 80.000 de litri, care poate fi extinsă în anii următori până la aproximativ 120.000 de litri, şi dispune de propriul laborator in care se lucrează la dezvoltarea noilor branduri.

„Credem ca şi lucrurile noi pot fi bune si pot deveni la răndul lor tradiţie. Credem în noi începuturi şi în puterea noastră de a oferi o bere bună, o bere nouă, o bere urbană făcută la Sibiu pentru momente de bucurie”, a afirmat Ciprian Hanea.


Sursă fotowww.urbanbrewery.ro

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.