Cum se va face validarea la STB și Metrorex începând de duminică – VIDEO

NewMoney 29/07/2021 | 16:00 Fapt Divers
Cum se va face validarea la STB și Metrorex începând de duminică – VIDEO

De duminică, 1 august, intră în vigoare noul sistem de tarifare integrat pentru transportul public din București. Club Feroviar a prezentat cum se va face validarea la STB și Metrorex a noilor titluri de călătorie și cum veți putea ști cât timp v-a mai rămas până la expirarea acestora.

Pe 13 iulie, Ministerul Transporturilor și Primăria Capitalei anunțau integrarea sistemului de tarifare pentru transportul în comun din București, atât cel de suprafață, cât și cel de subteran.

În cazul STB, tariful pentru o călătorie crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, tariful pentru o călătorie crește de la 2,5 lei la 3 lei. Noutatea constă în faptul că nu se mai tarifează o călătorie individuală, între două stații cu același mijloc de transport, ci deplasarea într-un interval de 90 sau 120 de minute.

Pentru că în spațiul public sunt multe incertitudini cu privire la modul în care se va face validarea titlurilor de călătorie și cum va putea fi urmărită pe traseu valabilitatea acestora, Club Feroviar a luat legătura cu oficialii STB, care au explicat punct cu punct situația. Iată titlurile de transport:

  • Noile titluri de călătorie sunt călătoria metropolitană, care permite deplasarea cu toate mijloacele de transport ale STB, fie ele urbane sau care fac legătura cu județul Ilfov, și călătoria integrată STB-Metrorex.
  • Primul titlu de transport costă 3 lei, iar al doilea 5 lei.
  • Mai sunt disponibile abonamente pentru 24 de ore, 7 zile, o lună, 6 luni și un an.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB/ Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei. Prețurile pentru abonamente vor fi de 80 de lei pe lună, separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB/ Metrorex), 400 de lei pentru 6 luni (700 de lei în comun STB/ Metrorex), respectiv 700 de lei pentru un an (1.200 de lei în comun STB/ Metrorex).

Vezi pe clubferoviar.ro cum se va face validarea la STB și Metrorex