China revine în preferințele turiștilor români

Andrei Dumitru 17/07/2023 | 10:44 Timp Liber
China revine în preferințele turiștilor români

Consultanții DAL Travel anunță că turiștii români prezintă un mare interes pentru destinația China, în contextul în care această țară s-a redeschis total turismului începând cu 15 martie 2023.

DAL Travel înregistrează deja o creștere a cererii cu 25% față de 2019, ultimul an când turiștii români au putut vizita China. Turiștii interesați de această destinație se încadrează în profilul turistului DAL Travel – pretențios, care a călătorit mult și care dorește să continue să își îmbogățească palmaresul cultural și spiritual, un adevărat devorator de turism.

„Redeschiderea destinației China pentru turiștii români este o veste extraordinară și suntem încântați să fim parte din această experiență. După o pauză de 4 ani, observăm un interes din ce în ce mai mare din partea turiștilor români de a explora această destinație fascinantă. Este o dovadă a dorinței lor de a călători și de a descoperi locuri noi, culturi noi și de a se conecta cu frumusețea și autenticitatea Chinei. Ne-am concentrat eforturile pentru a crea programe turistice de înaltă calitate, care să ofere turiștilor o experiență autentică și memorabilă în această destinație plină de istorie, peisaje uimitoare și tradiții extraordinare. Suntem entuziasmați să fim alături de turiștii români în această călătorie pentru a descoperi câteva din misterele Chinei și suntem convinși că se vor întoarce acasă cu amintiri de neuitat. De altfel, DAL Travel este prima agenție de turism care a organizat deja trei tipuri de circuite dedicate Chinei”, declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Programul turistic China – Marele circuit – „O țară, două sisteme!”, cu perioade disponibile în septembrie (1-14 septembrie și 15-28 septembrie), propune destinații precum Beijing, Xi’an, Guilin, Shanghai, Hong Kong și Macao. Traseul cuprinde vizite la Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis, Armata de Teracotă și alte obiective esențiale ale culturii și istoriei chineze. Tariful pentru această experiență de neuitat este de 3460 euro de persoană și include transport cu avionul, cazare la hoteluri de 4 stele, precum și toate mesele.

Pentru cei care caută o experiență încărcată de cultură și misticism, DAL Travel a creat programul „China – Tibet. Tradiție și civilizație la înălțime”. În perioada 20 septembrie – 4 octombrie 2023, se vor putea explora destinații precum Xi’an, Golmud, Lhasa, Gyantse etc.

Circuitul de 15 zile va începe în Beijing, se va termina la Shanghai și vă va introduce în lumea spirituală și arhitecturală a Tibetului, unde se va ajunge cu trenul pe traseul transtibetan, unde se află și cea mai „înaltă” gară din lume. Se va vizita complexul arhitectural Potala din Lhassa, Norbulingka, fosta reşedinţă de vară începând cu al 7-lea Dalai Lama, cel mai tradiţional oraş din Tibet, Gyantse, Mănăstirea Palkhor, specifică prin combinaţia de stupă în templu şi templu în stupă și multe altele. Prețul pentru acest circuit este de 3960 euro de persoană.

Un alt program foarte solicitat, primul circuit fiind deja rezervat 100%, este „China de Poveste. Poveste Chinezească cu Urși Panda, Drumul Ceaiului, Croazieră pe Yangtze și Amintiri din Avatar”. Această călătorie se va desfășura în perioada 11 – 26 octombrie 2023 și vă va oferi experiențe precum întâlnirea cu ursuleții Panda, admirarea „pădurii de piatră” de la Shilin, croaziera pe Fluviul Yangtze, explorarea „Drumul Ceaiului” în Yunnan. Prețul pentru acest circuit de 16 zile este de 3990 euro de persoană, iar cazarea va fi asigurată în hoteluri de 4 și 5 stele, garantând confortul și relaxarea turiștilor.

Cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea pașaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului.

Viza de intrare se obține de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepția vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera și la frontieră. Începând cu data de 25.06.2018, deținătorii de pașaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din București.