Ce se întâmplă, de fapt, cu Windows 11?

Ioana Ursu 08/11/2019 | 13:51 Ştiri
Ce se întâmplă, de fapt, cu Windows 11?

Încă de la lansarea Windows 10, utilizatorii au așteptat de o lungă perioadă de timp ca Microsoft să dezvăluie planurile odată cu lansarea noului Windows 11. Pe de altă parte, compania pare să aibă un prim plan cu totul diferit în privința lansării noului sistem de operare.

De-a lungul timpului, s-au creat numeroase dezbateri și presupuneri legate de conceptului sistemului Windows 11, făcându-i pe utilizatori să rămână indeciși în legătură cu felul în care își pot folosi propriile calculatoare.

Pe data de 10 octombrie, Microsoft a lansat versiunea actualizată a Windows 10, iar odată cu aceasta, au fost prezentate caracteristici interesante care le-au oferit utilizatorilor posibilitatea unei conectări mai rapide. Cu toate acestea, s-au observat anumite reacții de nemulțumire din partea acestora. Acum că utilizatorii așteaptă lansarea unei versiuni complet diferită a Windows 11, iată câteva aspecte pe care este bine să le cunoști:

Când va fi lansat sistemului de operare Windows 11?

Răspunsul este cât se poate de simplu: niciodată. Conform unor informații și date apărute, compania nu va lansa sistemul de operare, în schimb conceptul Windows 11 se află într-un stadiu de prelucrare foarte lent. Astfel, se pare că Microsoft nu are în plan ideea unor posibile modificări și îmbunătățiri ale sistemului de operare.

Unul dintre motivele principale ale acestei probleme o constituie echipa e marketing a companiei, prin faptul că este nevoie să se reia toate procedurile necesare atunci când apare un alt sistem de operare pe piață. Totuși, acesta nu este singurul aspect; programarea unui sistem de operare necesită o perioadă de timp îndelungată și, totodată, și un buget costisitor.

În cazul în care luăm în considerare faptul că Microsoft lucrează discret în crearea sistemului de operare, este de știut că lucrul nu poate fi făcut „în tăcere”. În scopul finanțării proiectului, există o multitudine de cabinete de Guvern și agenții corporative ce trebuie să fie înștiințate în prealabil în legătură cu orice schimbare în dezvoltarea sistemului de operare.

O altă sursă sugerează faptul că Windows 10 ar putea fi ultima versiune lansată de compania Microsoft. Informațiile corespunzătoare sursei menționate arată decizia companiei de a nu constrânge utilizatorii să achiziționeze un nou sistem Windows ce poate include toate pachetele de actualizare. În schimb, Microsoft intenționează să prelucreze versiunea curentă a sistemului și să-i aducă îmbunătățiri treptat, cu ajutorul unor schimbări necesare a versiunea viitoare de hardware

Ce se va întâmpla cu Windows 10 în cazul în care ajunge la finalul ciclului de viață?

Numeroase speculații evidențiază faptul că utilizatorii se așteptau la o posibilă lansare a sistemului de operare în momentul în care au observat sectiunea „Perioada de finalizare a ciclului de viață” pe site-ul oficial al companiei.

Este esențial de reținut că această perioadă poate prezenta diferențe în funcție de versiunea Windows 10 și nu de sistemul de operare în sine.  Astfel, versiunea actuală a Windows 10, versiunea 1809, este valabilă din noiembrie 2018 și se va finaliza în luna mai a anului 2021. Totuși, acest lucru nu implică și faptul că Microsoft va înceta să mai păstreze versiunea precedentă Windows 10 a utilizatorilor.

Treptat, ne vom putea aștepta la o versiune actualizată a sistemului, dar nu și la un alt sistem de operare, Windows 11. Trebuie să reținem că Microsoft intenționează să efectueze un număr de două actualizări pe an, pe care utilizatorii ar putea să le obțină anual, în lunile aprilie și octombrie

Cum va arăta Windows 10 în viitor?

Specialiștii spun că Microsoft a început treptat să producă modificări asupra denumirii sistemului de operare Windows 10, și astfel, ar putea dori ca acesta să devină doar ”Windows”. În acest fel, va exista doar versiunea ”Microsoft Windows”, care poate reprezenta o imagine mult mai specifică pentru campania publicitară de marketing a companiei.

De asemenea, specialiștii mai sugerează că  Windows reprezintă un serviciu online ca toate celelalte, și că actualizarea acestuia se va efectua de două ori pe an doar din motivul de a face posibil un raport între versiunile noi hardware cu alte servicii compatibile cu acestea.

„La momentul actual, intenționăm să lansăm Windows 10, și din moment ce reprezintă versiunea finală a Windows, incă prelucrăm acest sistem de operare”, a declarat Jerry Nixon, dezvoltatorul și purtătorul de cuvânt al companiei Windows, în cadrul evenimentului Ignite.

Dacă luăm în considerare toate aspectele menționate anterior, este cert că Microsoft nu intenționează niciodată să susțină conceptul Windows 11. Cu toate acestea, tehnologia arată că încă mai pot fi dezvoltate sisteme noi de operare. Compania Microsoft are de gând să furnizeze noi actualizări pentru Windows, dar nu și cele în legătură cu cheia de produs a acestuia. Este important de știut că fiecare informație oferită în articol prezintă ca sursă analize și date valide. La momentul actual, compania Microsoft nu a eliberat nicio declarație oficială privind lansarea Windows 11.

În cazul în care dețineți alte informații despre sistemul de operare Windows 11, nu ezitați să ni le comunicați în secțiunea de comentarii.