Ce are de gând să facă Netflix pentru a combate împărțirea conturilor

Elena Marinescu 30/12/2019 | 12:02 Fapt Divers
Ce are de gând să facă Netflix pentru a combate împărțirea conturilor

Giganţii industriei filmelor online şi prin cablu – între care Netflix şi HBO – îşi unesc eforturile pentru a combate împărţirea ilegală a conturilor şi, implicit, piratarea producţiilor video pe care le distribuie clienţilor.

Reprezentanţii celor mai importante companii de pe piaţă discută cu distribuitorii din industria de cablu TV noi metode prin care să combată orice tentativă de „scurgere de parole” pentru a preveni pierderi de miliarde de dolari din încasările anuale, scrie Bloomberg.

Printre posibilele soluţii se numără obligarea clienţilor să-şi schimbe periodic parola contului sau adăugarea unui fltru suplimentar de securitate prin validarea unui cod trimis prin sms pentru accesarea contului. Dacă aceste măsuri de siguranţă nu vor fi suficiente, s-ar putea apela inclusiv la folosirea amprentei digitale de către abonaţi.

Această iniaţitivă este sprijinită de majoritatea distribuitorilor aplicaţiei Netflix, care vor impunerea unor reguli drastice anti-piraterie, inclusiv controlul tipului de dispozitive de pe care sunt accesate conturile.

Însă reacţiile negative nu au întârziat să apară, iar riscurile pierderii unui segment important de clienţi sunt din ce în ce mai mari. Există temeri că unii consumatori nu vor fi de acord să utilizeze parola la fiecare logare, care se vor simţi „hărţuiţi” de măsurile suplimentare de securizare a contului şi vor renunţa la folosirea aplicaţiei.

Fenomenul de împărțire a contului de Netflix ia amploare

De asemenea, utilizatorii tineri vor căuta noi metode de a viziona gratis filme şi seriale, „fentând” plata taxei lunare.

Potrivit estimărilor oficiale, în 2019 pierderile financiare cauzare de piratarea conturilor sunt de aproape 6,6 miliarde de dolari, iar în 2024 ar putea ajunge la 9 miliarde de dolari.

La începutul anului, o companie de software din Marea Britanie a dezvoltat un algoritm de inteligență artificială care poate urmări dacă un cont online, fie el de Netflix sau HBO, este împărțit cu alte persoane.

Sistemul poate stopa obiceiul de a-ți da numele de utilizator și parola pentru un anume serviciu ca și altcineva să-l folosească. Asta înseamnă că dacă tu ai un cont de Netflix pe care-l plătești, dar același cont este folosit și de alte persoane, sistemul ar putea detecta asta și ar înștiința compania.

Mai departe, cei de la Netflix ar putea să-ți trimită o solicitare în care te roagă să-ți schimbi abonamentul astfel încât mai multe persoane să poată urmări conținutul sau ar putea să-ți închidă contul. Programul poate identifica locul de unde contul a fost accesat, la ce oră, ce conținut este vizualizat și de pe ce dispozitiv. Apoi identifică un tipar care indică dacă cineva a dezvăluit parola contului unui alt utilizator și acesta va primi un scor de corectitudine.

În prezent, Netflix oferă trei abonamente de difuzare online pentru a răspunde nevoilor tale. Abonamentul ales va determina numărul de dispozitive pe care poți difuza simultan serviciul Netflix. Indiferent de abonament, poți instala aplicația Netflix pe câte dispozitive dorești și poți viziona oricâte filme și seriale dorești, oriunde și oricând.

  • Abonamentul Minim îți permite să vizionezi online seriale și filme de pe Netflix pe un singur dispozitiv, la rezoluție standard (SD). De asemenea, acest abonament îți permite să descarci titluri pe un singur telefon sau o tabletă.
  • Abonamentul Standard îți permite să vizionezi online seriale și filme de pe Netflix pe două dispozitive simultan, la rezoluție HD, atunci când este disponibilă. De asemenea, acest abonament îți permite să descarci titluri pe două telefoane sau tablete.
  • Abonamentul Premium îți permite să vizionezi online seriale și filme de pe Netflix pe patru dispozitive simultan, la rezoluții HD și ultra HD, atunci când sunt disponibile. De asemenea, acest abonament îți permite să descarci titluri pe patru telefoane sau tablete.