10 locuri din străinătate în care să emigrezi dacă te-ai săturat de România. Primești bani să te muți acolo

Ioana Ursu 19/11/2019 | 15:17 Fapt Divers
10 locuri din străinătate în care să emigrezi dacă te-ai săturat de România. Primești bani să te muți acolo

V-ați săturat de rutina zilnică din viața voastră? Visați la o schimbare majoră și la ideea de a locui într-un loc nou? În cazul acesta, iată 10 locuri perfecte pentru dumneavoastră.

Există câteva țări ce oferă ajutor financiar (sau chiar și salarii) pentru a atrage persoanele să se stabilească în străinătate.

10 locuri unde primești bani dacă te muți definitiv

Explicațiile pentru acest lucru sunt  numeroase: distribuirea locurilor de muncă (sau chiar și asigurarea acestora), repopularea zonelor sau chiar și administrarea unui teritoriu demult abandonat. Iată câteva dintre cele mai interesante oferte.

Vermont, SUA

Păduri, lacuri și o natură liniștită. Ce v-ați putea dori mai mult pentru a face o transformare majoră în viața voastră? În acest caz, statul american a hotărât încă din ianuarie  2019 să ofere avantaje finaciare generoase (este vorba despre o valoare de aproximativ 2 milioane de dolari pe doi ani) tinerilor care doresc să se mute în SUA.

Este vorba despre al doilea stat american, cel mai puțin populat (după Wyoming), ce prezintă aproximativ 625.000 de locuitori pe o suprafață de 25.000 km².

Toamna în Vermont

Oferta programului «Remote Worker Grant Program» este valabilă pentru toți cei care lucrează la distanță și care doresc să se stabilească la Vermont. Aceștia vor primi bonusuri în valoare de maxim 10.000 dolari pentru următorii doi ani. Este nevoie, însă, să se respecte câteva cerințe: este nevoie de un contract eliberat de angajatorul ce are sediul principal în afara statului Vermont, iar lucrul trebuie să fie desfășurat în totalitate, sau parțial, la distanță (de la domiciliu sau în co-working).

Insula Antikythera, Grecia

În această perlă a Greciei, aflată la Sud de peninsula Peloponez, ce abundă în ape de o nuanță azurie intensă și coaste ce se înalță până la cer, se află doar 40 de locuitori. Autoritățile locale se află în căutarea unor grupuri de familie, și pentru sporirea schimbării de domiciliu a persoanelor, acestora le sunt puse la dispoziție o locuință, un teren și un salariu de 500 de Euro pe lună. Există o singură tavernă și un număr redus de case ce se află în capitala Potamos.

Locuințe gratuite și indemnizație pentru cei care vor să se mute în Antikythera

Primăria regiunii și Biserica Ortodoxă au creat un proiect ce prevede oferirea unui salariu în valoare de 500 Euro pe lună tuturor celor ce doresc să se stabilească aici, precum și locuințe gratuit sau terenuri. În schimb, pentru cei care primesc aceste beneficii există o singură cerință: să fie o familie cu trei sau mai mulți copii.

Anul acesta, doar patru familii din Atena au dorit să se stabilească aici, iar cu ajutorul acestora s-a putut relua activitatea didactică din singura școală din regiune, închisă de foarte mult timp.

Candela, Italia

O comună din provincia Foggia, aflată în sudul Italiei: este Candela, ce înregistra în anii ’90 o populație de aproximativ 8.000 de locuitori, actual înregistrând nu mai mult de 2.700. Acum, autoritățile oferă chiar și o sumă de 2.000 Euro familiilor din afară ce doresc să se stabilească în comună pentru a ajuta, astfel, la repopularea regiunii.

Oricine poate profita de această oportunitate: persoanele necăsătorite sau singure vor primi o sumă de 800 Euro, cuplurile 1.200 Euro, familiile compuse din 3 membrii vor primi o sumă cuprinsă între 1.500 și 1.800 Euro, iar familiile cu 4 sau 5 membrii 2.000 Euro.

În plus, sunt oferite reduceri pentru facturile de utilități, facilități pentru înscrierea la grădinițe sau reduceri ale taxei de depozitare. Ce este de făcut pentru a beneficia de aceste avantaje? Este de ajuns să obțineți rezidența, să închiriați o locuință și să aveți un loc de muncă ce oferă un salariu de minim 7.500 anual.

Tulsa, Oklahoma (SUA)

Situat în zona centrală a SUA, în Oklahoma – mai exact, în orașul Tulsa – prezintă o criză a populației, motiv pentru care autoritățile locale doresc să atragă noi persoane pe piața muncii.

Centrul orașului Tulsa

Persoanelor ce vor alege să se stabilească aici le vor fi acordate un cec în valoare de 10.000 de dolari (2.500 pentru prețurile de transfer, salariu lunar de 5000 de dolari în decurs de un an și alte bonusuri în valoare de 1.500 de dolari în urma a 12 luni de la obținerea rezidenței).

De asemenea, sunt puse la dispoziție și alte benefiicii, printre care și un loc de muncă în co-working în centrul orașului.

Sambuca di Sicilia, locul unde casele costă cât o cafea

În anul 2016 Sambuca a fost nominalizat ca fiind cel mai frumos orășel din Italia, dar la momentul actual acesta prezintă o populație de doar 6.000 de locuitori (numărul se află într-o continuă scădere). În scopul repopulării regiunii, autoritățile au hotărât să ofere locuințe de vânzare la prețul unei cafele.

Giuseppe Cacioppo, vice-primar și consultant în turism al orașului Sambuca, a pus la vânzare locuințe la un preț reprezentativ de doar 1 Euro.

Există, totuși, o cerință: noii proprietari trebuie să se ocupe de investirea în noile case (ce au între 40 și 150 metri pătrați) pe durata a trei ani, prin costuri ce pornesc de la 15.000 Euro (clădirile se prezintă în condiții nefavorabile), iar după aceea trebuie să depună un depozit în valoare de 5.000 Euro, ce va fi restituit la finalizarea lucrărilor de renovare.

Santiago, Chile: o oportunitate pentru toți antreprenorii

Capitala statului Chile, Santiago, dorește să devină un parc științific inovator. De aceea, tuturor antreprenorilor li se oferă o sumă în valoare de 40.000 de dolari pentru a se stabili și a-și desfășura activitatea în capitală.

Programul „Start-Up Chile” a fost lansat în 2010 și este destinat activităților de antreprenoriat feminin și întreprinderilor mici și mijlocii cu o perioadă de funcționare mai mică de 3 ani.

Santiago, capitala statului Chile

Pentru cei selectați, sunt disponibile vize de muncă pe un an, printre care și un spațiu de lucru co-working și o rețea de contact. În anul 2019 au aplicat pentru acest program antreprenori din douăsprezece țări.

New Haven, orașul ce găzduiește Universitatea Yale (SUA)

New Haven, orașul în care își are sediu prestigioasa universitate Yale, se află la doar două ore de New York și poate acorda sume de 10.000 de dolari oricărei persoane ce dorește să-și cumpere o locuință aici, și 30.000 de dolari (aproximativ 25.000 Euro) pentru cine alege să construiască edificii sustenabile.

New Haven, gazda celebrei universități Yale

În plus, este prevăzut un ajutor gratuit în vederea taxelor de școlarizare pentru universitățile de stat. Este nevoie să se îndeplinească o singură condiție: o perioadă de ședere în oraș pe 5 ani.

Harmony, Minnesota (SUA)

Aflat la o distanță de două ore de Minneapolis, orașul Harmony își propune să atragă locuitori noi în scopul repopulării zonei. Pentru a realiza acest lucru, a fost pus în aplicare un pachet de sponsorizare pentru construcții, și prevede fonduri în valoare de până la 12.000 Euro.

Harmony se află la două ore de Minneapolis

Nu sunt prevăzute restricții în baza vârstei sau a venitului persoanei, dar se funcționează pe principiul „Primul venit, primul servit.”.

Molise, Italia

Există cel puțin 100 de comune din Molise (dintr-un total de 136) care prezintă o populație de mai puțin de 2.000 de locuitori. Tocmai din acest motiv s-a pus problema introducerii unei „indemnizații de rezidență activă”, în scopul de a atrage cât mai mulți tineri, familii, dar și de a dezvolta activități noi.

Molise are mai puțin de 2000 de locuitori

Conform unui anunț din Monitorul Oficial al regiunii Molise, va fi acordată o sumă în valoare de 700 de Euro pe lună persoanelor ce vor obține o carte de rezidență în una dintre aceste comune, și care își vor desfășura activitatea pe o durată de cel puțin 5 ani.

Alaska, tărâmul înghețat

În Alaska a fost înființat încă din 1982 proiectul politicii de divident „Alaska Permanent Fund Dividend”, un fond permanent acordat o dată pe an fiecărui cetățean și creat în urma fondurilor datorate Statului pentru exploatarea privată a puțurilor petrolifere.

Nu mulți oameni se adaptează la viața din Alaska

Cum se poate beneficia de acest fond? Este nevoie să ai o perioadă de ședere de cel puțin un an și a te afla pe teritoriu timp de minim 190 de zile pe durata unui an tropic. Valoarea dividendului este estimată la aproximativ 1.200 de dolari pe cap de locuitor.


Sursa: corriere.it
FOTO: Wikipedia