VIDEO. Florin Cîțu pregăteşte legea vaccinării obligatorii anti-COVID

Elena Marinescu 23/09/2021 | 21:45 Ştiri
VIDEO. Florin Cîțu pregăteşte legea vaccinării obligatorii anti-COVID

Premierul Florin Cîțu a anunţat joi seara că se va merge în Parlamentul României cu un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, în contextul creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19.

Opțiunea mea este ca toată lumea să se vaccineze. Azi am depășit 10 milioane de doze folosite, dar totuși avem valul 4. Nu vreau restricții. Avem certificatul verde, varianta obligatorie va fi ultima variantă.

Sunt multe decizii în România cu amenzi, care, de multe ori, sunt ignorate. Ce facem dacă cineva refuză vaccinarea? Aici trebuie să găsim soluții.

Zilele acestea vom stabili. Trebuie să mergem în Parlamentul României, nu merge cu ordonanța de urgență, trebuie mers cu proiect de lege, așa a spus Ministerul Justiției. Este vorba de vaccinarea obligatorie și obligativitatea plății testului a celor care refuză vaccinarea. Mă gândesc la personalul medical, la personal din MApN, MAI„, a spus Florin Cîțu la Digi24.

Presiune pe profesori

Premierul Cîțu, a fost întrebat ce părere are despre faptul că peste 3.300 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu Covid la 10 zile de la începerea noului an școlar. Cîțu arată că aceste date sunt un semnal de alarmă pentru profesori, care trebuie să se vaccineze. „E un semnal pentru profesori că trebuie să se vaccineze. Valul patru depinde de noi. 

Când un partid care spune că e proeuropean (n.r.: USR-PLUS) se alătură unui partid extremist (n.r.: AUR)… Azi românii nu mai știu ce să creadă. Dacă vrem să fim onești ar trebui să nu legitimăm niciodată mesajele extremiste. Dar atâta timp cât liderii spun că e ok, oamenii care se uită la dvs. ce să mai creadă?

Vocile credibile din societate sunt ocupate să susțină orice altceva. Eu nu văd aceste voci să susțină campania de vaccinare”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Şeful Guvernului a indicat drept vinovaţi pentru eşecul campaniei de vaccinare PSD, AUR și USR PLUS. „Poate eu nu sunt cel mai convingător om din lume. Deşi m-am dus, m-am vaccinat printre primii, m-am dus peste tot în România şi am vorbit la fiecare declaraţie de campania de vaccinare. Preşedintele României, la fel, nu a existat ieşire în public să nu spună de campania de vaccinare şi să mergem să ne vaccinăm.

Haideţi să vă spun de ce nu a mers (campania de vaccinare). În România există de mai mulţi ani o campanie puternică anti-vacinare susţinută de partide extremiste care au ajuns în Parlament. Să vii să mă chemi pe mine în Parlament să mă întrebi de vaccinare când tu stai braţ la braţ, la aceeaşi masă cu cei antivaccinare…

PSD sunt cu măsuri anti-restricţii, AUR sunt clar împotriva vaccinării, iar USR are tupeul să mă cheme în Parlament să mă întrebe de campania de vaccinare. După ce se eliberează de influenţa nocivă a AUR şi PSD, discutăm de orice. Dar, dacă se face prin ora Guvernului, bineînţeles că voi merge în Parlament şi voi explica”, a declarat premierul.