Vă mai amintiți ce semnificație are 4 iulie, una dintre cele mai comerciale zile din an?

NewMoney 04/07/2019 | 09:55 Ştiri
Vă mai amintiți ce semnificație are 4 iulie, una dintre cele mai comerciale zile din an?

Zile libere, ieșiri la picnic, consum record de hot-dog, și focuri de arftificii. Așa arată acum 4 iulie, ziua Americii.

O zi care a devenit una dintre cele mai profitabile pentru comercianți, nu numai din Statele Unite ci și din întreaga lume. Însemnele patriotice sunt folosite în scop economic, mulți făcând business din culorile ori stelele steagului american.

Tendințele naționaliste sunt și ele prezente de 4 iulie, dar anul acesta sunt amplificate de parada militară solicitată de președintele Donald Trump și criticată de oponenții săi, care consideră manifestația prea costisitoare. Replica președintelui este pe măsură: „va costa mai puțin decât valoarea sa”. Trump recunoaște că această primă paradă militară de 4 iulie este inspirată din evenimentul organizat de președintele Franței Emmanuel Macron, acum doi ani, unde președintele american a fost invitat de onoare.

Așa că la evenimentul de 4 iulie de anul acesta vor defila tancuri, bombardiere, avioane de vânătoare, dar și un elicopter care îl transportă pe președinte.

În istoria Americii, 4 iulie este ziua independenșei Statelor Unite. Mai precis la 4 iulie 1776 cele 13 colonii ale Marii  Britanii din America de nord și-au declarat independența fașă de Regatul Unit. Relațiile dintre Regatul Unit al Marii Britanii și coloniile sale din America de Nord au devenit tensionate încă din 1750. În aprilei 1775 a isbucnit războiul.

La puțin peste un an de la începera ostilităților a fost semnată și Declarația de Independență. A urmat apoi un text care prevedea și felul în care va arăta Drapelul  American. Era compus din 13 benzi, șapte roșii și șase albe, care semnificau cele 13 colonii, iar Uniunea era reprezentată prin cele 13 stele pe fond albastru. Acum, numărul de stele a ajuns la 50.