Advertorial. Un șemineu spectaculos pentru fiecare stil în parte

NewMoney 07/04/2020 | 13:43 Fapt Divers
Advertorial. Un șemineu spectaculos pentru fiecare stil în parte

Cu toții suntem diferiți. Începând de la culoarea canapelei din sufragerie și până la stilul de amenajare al casei, avem gusturi diferite și asta este perfect, pentru că ne ajută să obținem povești arhitecturale unice și pline de imaginație care vor reuși cu adevărat să transforme o locuință în “acasă”.

Dorința cu care fiecare dintre noi încercăm să ne declinăm personalitatea și carisma personală, în elementele din care este construit universul nostru familial este atent satisfăcută și prin diversitatea de stiluri și modele deosebite de semineu lemne sau electrice, propuse de specialiștii sibieni în materie de soluții de încălzire alternativă de la Pefoc. O dată rezolvate etapele tehnice care țin de selecția materialului de fabricație, suprafața de încălzit sau distribuția căldurii în camerele adiacente, pregătește-te pentru joaca plăcută a imaginației cu forme, structuri și diferite stiluri de șemineu pe lemne sau surprinzătorul semineu electric.

1. Șemineul modern cu linii minimaliste

Dacă esti adeptul curentului minimalist iar în locuința ta predomină simplitatea și liniile clare, atunci cel mai potrivit model de șemineu pentru tine este cel modern. Focarul este îmbrăcat în același material ca și hota, cu puține elemente decorative ce-i conferă un aspect aerisit și fără prea multe complicații. Acest tip de șemineu poate fi configurat cu un spatiu special de depozitare pentru lemne, integrată perfect în corpul șemineului. Un șemineu modern poate avea sticlă continuă pe colț, oferind o ambianță deosebită și un joc de lumini ca un spectacol al flăcărilor, pe toți pereții încăperii. Adaugă acestui model și un cos de fum ceramic de ultimă generație, pentru o protecție sporită la factorii externi de coroziune și funingine.

2. Somptuosul șemineu în stil Art Deco

Accesoriile strălucitoare cu accente cromatice conferă acestui tip de șemineu un caracter nobil, definit prin eleganță și rafinament. Focarul este evidențiat printr-o ramă cromată sau din inox care desăvârșesc întreg finisajul, aducând o notă suplimentară de stil și eleganță. Pe brâul șemineului pot fi amplasate sculpturi sau tablouri în ton cu nuanțele dominante ale încăperii.

3. Ducele stil Clasic

Acest tip de șemineu este preferatul celor mai mulți dintre clienți și se potrivește perfect într-o locuință amenajată în „dulcele stil clasic”. În funcție de preferințele tale, și pentru un impact vizual deosebit, designul ușii poate fi, atât standard, cât și semirotund sau prismatic. Șemineul poate fi asortat prin brâuri de lemn și îmbrăcăminte din piatră naturală sau marmură cu inserții fine. Culorile naturale sau neutre sunt ideale pentru a pune în valoare acest șemineu care va deveni punctul central de atracție și echilibru al încăperii.

4. Shabby Chic – un șemineu pentru romanticii incurabili

Potrivit pentru construirea unei atmosfere cu note romantice, șemineul se bucură de un finisaj curat, cu coloane sau cu îmbrăcăminte de culoare albă. Tablouri, trandafiri sau alte flori pot fi pictate pe brâu, iar pentru ca întreg cadrul să se bucure de intimitate, nu uita de lumânări! Lemnele pot fi depozitate într-un coș vechi de nuiele, pentru a fi la îndemână în serile răcoroase sau nopțile lungi de iarnă.

5. Conservă tradiția cu modelul Rustic

De obicei, un stil populat în amenajarea cabanelor sau caselor de vacanță, stilul rustic a început să fie adoptat tot mai mult și în locuințele aflate la oraș. Pentru că, predominand în stilul rustic este lemnul, focarul unui astfel de șemineu se potrivește perfect atunci când este îmbrăcat în cărămidă decorativă, marmură, piatră naturală, sau de ce nu, integrat într-un perete fals. Cu brâuri din lemn sau fără, accesorizat cu suporturi de lemne din fier forjat, orice focar este ușor de adaptat stilului rustic.

Dacă te-am convins și îți dorești unul dintre șemineele prezentate sau poate optezi pentru o variantă personalizată în totalitate, nu îți mai rămâne nimic de făcut, decât să contactezi echipa Pefoc. Aceștia îți vor oferi consultanță gratuită și multe alte sfaturi în alegerea șemineului potrivit cu stilul tău. Transportul este gratuit iar garanția pentru orice model de focar de șemineu este de 5 până la 10 ani, în funcție de varianta aleasă.