Topul celor mai bune destinații turistice din Europa în 2024

Elena Marinescu 19/02/2024 | 18:48 Fapt Divers
Topul celor mai bune destinații turistice din Europa în 2024

Potrivit unui studiu realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale, turismul cultural rămâne principala motivație a vizitatorilor în Europa.

De altfel, în lumea călătoriilor, există întotdeauna noi destinații care promit experiențe de neuitat, iar importanța și prestigiul unei destinații sunt validate de turişti. Clasamentul European Best Destinations pentru 2024 oferă călătorilor din întreaga lume o nouă destinație de top de pe continentul european.

Astfel, Marbella a fost desemnată cea mai bună destinație de călătorie din Europa, potrivit călătorilor care și-au exprimat părerea. Acest oraș de coastă situat în sudul Spaniei s-a bucurat de o popularitate deosebită printre jucătorii de golf și cumpărători, iar plajele sale însorite l-au transformat într-o destinație de relaxare de renume.

Marbella este, de asemenea, preferată de iubitorii de gastronomie, fiind acasă pentru trei restaurante cu stele Michelin, conform timeout.com. Iar călătoriile în zona din Costa Del Sol ar putea fi ușurate în curând, întrucât au fost propuse planuri pentru construirea unui tren care să lege Marbella de Malaga.

Monaco a ocupat locul al doilea în clasament, în timp ce Malta s-a situat pe treapta a treia, dar primele 20 de destinații au oferit o varietate impresionantă de opțiuni pentru călători. Următoarele destinații din top vânate de turiști sunt Geneva (Elveția), pe locul patru și Batumi (Georgia)  pe locul cinci.

Riga, capitala Letoniei, a ocupat locul șase. Orașul a fost desemnat de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial și există, de asemenea, un cartier Art Nouveau impresionant, potrivit realitatea.net. În afară de clădirile sale minunate, orașul are o serie de festivaluri de mâncare stradală și evenimente creative care dau viață străzilor frumoase.

20 de destinaţii de vis din Europa în 2024

 1. Marbella, Spania
 2. Monaco
 3. Malta
 4. Geneva, Elveția
 5. Batumi, Georgia
 6. Riga, Letonia
 7. Madeira, Portugalia
 8. Florența, Italia
 9. Londra, Marea Britanie
 10. Reykjavik, Islanda
 11. Lège-Cap-Ferret, Franța
 12. Siena, Italia
 13. Ponza Island, Italia
 14. Porto-Vecchio, Corsica, Franța
 15. Regiunea viticolă Champagne, Franța
 16. Insulele Feroe
 17. Sirmione, Lombardia, Italia
 18. Piran, Slovenia
 19. Newquay, Cornwall
 20. Thassos, Grecia