Tel Drum, datoare vândută. Cât are de plătit către creditori, bănci și fisc compania care a intrat în insolvență la începutul acestui an

Sebastian Popescu 23/04/2018 | 12:53 Ştiri
Tel Drum, datoare vândută. Cât are de plătit către creditori, bănci și fisc compania care a intrat în insolvență la începutul acestui an

Firma Tel Drum, intrată în insolvență la începutul anului, are de achitat datorii de peste 70 milioane lei către cel puțin 120 de creditori, printre care bănci, Fisc, dar și către Primăria Craiova, conform tabelului preliminar de creanțe, anunță Profit.ro.

Potrivit sursei citate, cea mai mare datorie a firmei Tel Drum este către Primăria Craiova, în valoare de 10,8 milioane de lei, la care se mai adaugă o creanță de 5,3 milioane de lei către ANAF și 1,6 milioane de lei către Compania Națională de Investiții. În rândul băncilor, cea mai mare sumă de recuperat o are Unicredit, cu 9,3 milioane de lei.

Tel Drum a deschis acțiunea de insolvență la începutul anului, în aceeași zi în care DNA a cerut „extinderea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC TEL DRUM SA”,  pe care o suspectează de: constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, conform News.ro.

Citește și: Premierul Viorica Dăncilă explică de ce nu i-a răspuns președintelui Iohannis la telefon: „Eram la Simfonia Lalelelor”

Procurorii anticorupţie au cerut atunci Tribunalului Bucureşti să decidă interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum sau suspendarea acestor proceduri. Procurorii motivau că deschiderea procedurii de insolvenţă creează riscul lichidării şi radierii în termen scurt a societăţii, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală.

În noiembrie, liderul PSD, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Citește și: Investitorii străini, replică pentru Dragnea: Cele mai multe efecte economice negative sunt rezultatul legislației adoptate fără fundamentare

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Mai mult, o anchetă a jurnaliştilor de la Rise Project a scos la iveală faptul că fiul liderului PSD a cumpărat de la Tel Drum patru proprietăţi cu o suprafaţă totală de 3,9 hectare, la intrarea în Turnu Măgurele. Printre acestea se numără şi vila de protocol a Partidului Comunist, astfel că tranzacția a depășit 100 de mii de euro, mai transmite news.ro.


Foto: Mediafax