Superstarul Lionel Messi pleacă de la Clubul Barcelona, după 21 de ani

Elena Marinescu 05/08/2021 | 22:08 Fapt Divers
Superstarul Lionel Messi pleacă de la Clubul Barcelona, după 21 de ani

Înțelegerea dintre Lionel Messi și Barcelona a picat, iar acum conducerea clubului discută cum ar putea să explice public acest eșec, notează jurnaliștii de la Marca. „S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat”, susțin aceștia.

Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona, care urma să se întindă pe cinci ani. Informațiile inițiale indicau că acesta semnează și chiar că a fost dispus să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, care s-ar ridica la 76 de milioane de euro pe an.

Messi juca din anul 2000 la FC Barcelona, club pentru care a înscris aproape 500 de goluri și cu care a câștigat 6 Baloane de Aur. ”În ciuda faptului că clubul și jucătorul au ajuns la un acord și în ciuda intenției clare a acestora de a semna un nou contract astăzi, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale (impuse de regulamentele La Liga, n.r. )”, se arată în comunicatul oficial.

Ca urmare a acestei situații, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părți regretă profund faptul că dorințele jucătorului și ale clubului nu vor fi în cele din urmă îndeplinite.

„FC Barcelona își exprimă din toată inima recunoștința față de jucător pentru contribuția sa la succesul clubului și îi urează toate cele bune pentru viitor în viața personală și profesională”, se mai spune în comunicat.

Marca notează, însă, că până la urmă discuțiile au eșuat: „S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat”. Acum se discută la mai multe niveluri ale conducerii cum ar putea clubul să explice public acest eșec uriaș și rezultatele negocierilor.

Barcelona are cea mai mare masă salarială din lume. Pe finalul anului trecut, salariile pe care le plătea Barcelona pe an totalizau 800 de milioane de euro. Din această sumă, 70% reprezenta salariile fotbaliștilor, precizează DigiSport.