Protestele piloților de la Ryanair. Ce curse vor fi anulate la acest sfârșit de săptămână și ce rute vor fi afectate

NewMoney 09/08/2018 | 13:18 Ştiri
Protestele piloților de la Ryanair. Ce curse vor fi anulate la acest sfârșit de săptămână și ce rute vor fi afectate

Unul din șase zboruri ale companiei Ryanair vor fi anulate vineri, 10 august, într-una din cele mai aglomerate perioade ale sezonului de vacanțe, după ce piloții din Germania și Olanda se vor alătura protestelor de 24 de ore planificate în Irlanda Suedia și Belgia, transmite Reuters.

Ryanair, care anul trecut a recunoscut sindicatele pentru prima dată în istoria sa de 30 de ani, se confruntă cu proteste din ce în ce mai mari ale grupărilor sindicale frustrate de progresul lent al negocierilor asupra contractelor colective de muncă.

Compania aeriană irlandeză a anulat deja deja 146 de zboruri pentru vineri ca urmare a grevelor planificate în Irlanda, Suedia și Belgia. Aici se mai adaugă alte 250 de anulări ca urmare a grevei din Ggermania, ceea ce va conduce la un total de aproximativ 400 de zboruri anulate. Asta reprezintă aproximativ 17% din cele peste 2.400 de zboruri programate în întreaga Europă pentru acea zi.

Citiți și: Ryanair închide baza aeriană de la Timișoara, prima pe care o deschisese în România. ”Performanțele au fost slabe”

Sindicatul piloților olandezi VNV a cerut, de asemenea, organizarea unei greve, vineri, după ce Ryanair a declarat că va merge la tribunal, pentru a împiedica piloții olandezi să oprească lucrul în timpul verii.

Ryanair operează mai mult de 2.000 de zboruri pe zi, deservind 223 de aeroporturi din 37 de țări din Europa și Africa de Nord. Modelul său low-cost face din aceasta o companie aeriană cea mai profitabilă din Europa, iar directorii spun că nu vor să schimbe acest lucru, potrivit Reuters.

„Nu vom schimba modelul de afaceri Ryanair (…), dar putem schimba multe lucruri pe care le facem”, a declarat șeful de operațun Peter Bellew, pentru jurnaliștii de la Frankfurt. Acțiunile Ryanair au scăzut cu mai mult de 10% în acest an.

 


FOTO: Mediafax

d