PSD: Dacă nu sunt capabili să-şi rezolve criza creată, singura soluţie este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate

NewMoney 14/04/2021 | 16:10 Ştiri
PSD: Dacă nu sunt capabili să-şi rezolve criza creată, singura soluţie este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate

Social-democraţii au transmis că exclud scenariul de a susţine în Parlament un Guvern minoritar PNL. Aceştia mai spus că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL-USR PLUS- UDMR, trei partide care au pierdut alegerile anul trecut, sunt responsabili de criza pe care au creat-o, iar dacă şeful statului nu e capabil să îşi facă treaba de mediator, atunci singura soluţie sunt alegerile anticipate.

„PSD nu va susţine din Parlament niciun guvern minoritar PNL. PSD nu va susţine niciun guvern condus de PNL sau de USR PLUS. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel. Iohannis şi cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o. Dacă Iohannis nu e în stare să îşi facă treaba de mediator, singura soluţie este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinţei populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL şi USR+ pentru întreaga societate”, arată un comunicat de presă al partidului.

Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri că revocarea lui Vlad Voiculescu este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată.

El a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS. Barna a afirmat că şi desemmnarea sa ca interimar la Ministerul Sănătăţii este tot o decizie unilaterală. Acesta a cerut o întâlnire de urgenţă a coaliţiei de guvernare miercuri sau joi pentru a avea un dialog responsabil cu Ludovic Orban şi Kelemen Hunor pentru retragerea încrederii lui Florin Cîţu.