Programul Alimentar Mondial furnizează cereale şi făină Libanului, după catastrofa de la Beirut

NewMoney 07/08/2020 | 15:51 Ştiri
Programul Alimentar Mondial furnizează cereale şi făină Libanului, după catastrofa de la Beirut

Programul Alimentar Mondial (PAM) se pregăteşte să importe făină şi cereale în Liban, cu scopul de a aproviziona morile şi brutăriile din ţară, după distrugerea principalului terminal portuar al ţării, în explozii care au avut loc marţi seara la Beirut, a anunţat vineri agenţia ONU, relatează Reuters.

”PAM este îngrijorat de riscul ca explozia şi pagubele din port să exacerbeze o situaţie deja tensionată în domeniul securităţii alimentare, care s-a degradat din cauza celei mai profunde crize financiare din ţară şi a pandemiei covid-19”, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenţiei umanitare ONU.

Programul urmează să distribuie colete cu alimente câtorva mii de gospodării, a anunţat ea.

”PAM este totodată pregătit să ofere Libanului o susţinere în domeniul gestionării lanţului de aprovizionare şi logistic şi expertiza sa”, a precizat purătoarea de cuvânt a agenţiei ONU.

Bilanţul victimelor exploziilor care au distrus o mare parte a portului Beirut a crescut la 154 de morţi, a anunţat vineri ministrul libanez al Sănătăţii Hamad Hasan, citat de agenţia oficială libaneză de presă NNA.

Hamad Hasan a anunţat că aproximativ 20% dintre cele 5.000 de persoane rănite în exploziile de marţi au necesitat o spitalizare şi că 120 dintre ele se află într-o stare gravă, potrivit NNA.

FOTO: AP/mediafax