MetaWealth și One United Properties semnează un acord-cadru de 20 de milioane de euro

Andrei Dumitru 07/05/2024 | 11:03 Ştiri
MetaWealth și One United Properties semnează un acord-cadru de 20 de milioane de euro

Start-up-ul fintech MetaWealth şi One United Properties anunță un acord-cadru de 20 de milioane Euro pentru apartamente de închiriat, ceea ce va oferi investitorilor MetaWealth acces la proiecte rezidențiale premium construite de dezvoltator.

MetaWealth va lista trei noi active pe platforma fintech. Primul activ, format din 31 de apartamente în proiectul rezidențial exclusivist One Lake District, a fost listat pe 7 mai. Cu o valoare totală estimată a investiției de 5,5 milioane Euro, MetaWealth preconizează că investiția va genera un profit de 36% în 18 luni. MetaWealth intenționează să păstreze apartamentele pentru închiriere pe termen lung.

„Acesta este un acord de referință pentru piața imobiliară din România, care validează modelul de tokenizare pe care MetaWealth îl implementează cu succes de mai bine de un an, pe unele dintre cele mai profitabile piețe imobiliare din Europa”, spune Michael Topolinski, co-fondator și Președinte MetaWealth.

„În baza strategiei noastre de dezvoltare, îmbrățișăm tehnologiile emergente pentru a diversifica și mai mult portofoliul nostru de cumpărători și investitori. MetaWealth este un fintech dinamic, care și-a construit, în doar un an, un portofoliu impresionant de investitori din întreaga lume, atât ca număr, cât și ca diversitate, și avem încredere că parteneriatul nostru ne va oferi un avantaj competitiv pe o piață globală tot mai digitalizată”, a declarat Victor Căpitanu, co-fondator și co-CEO One United Properties.

One Lake District este un complex rezidențial exclusivist situat pe malul lacului Plumbuita din București.

Cu o prezență puternică în București, Marbella și Dublin, MetaWealth conectează dezvoltatorii cu cumpărători individuali și investitori din întreaga lume, prin integrarea tehnologiei de ultimă generație, a expertizei globale în domeniul imobiliar și a înțelegerii de neegalat a pieței. MetaWealth își va deschide biroul central din Londra în luna iulie.

De la lansarea sa în luna martie a anului trecut, platforma de investiții a vândut cu succes apartamente tokenizate în valoare de peste 13 milioane USD. Platforma fintech explorează în mod activ noi oportunități de investiții, concentrându-se pe active imobiliare premium evaluate între 4 și 10 milioane USD pe piețe profitabile precum Spania, Grecia și Italia.