Planul de 30 de milioane de euro al șefei Hilton

Cristina Dobreanu 25/11/2016 | 11:33 Oameni
Planul de 30 de milioane de euro al șefei Hilton

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Belgianca Christine Schillings este exe­cutivul care își pune la bătaie expe­rien­­­ța de 30 de ani în industria ospita­lității pentru a demonstra că reticența la schimbare a antreprenorilor autoh­toni nu face decât să confirme că difi­cul­­tă­­țile sunt cele care generează progresul. Ana Hotels (nu) e o excepție.

„Tot ceea ce vedem ascunde un alt lucru. Vrem mereu să vedem ceea ce este ascuns de ceea ce vedem“, spunea cândva pictorul suprarealist belgian René Ma­gritte. Pentru compania Ana Hotels, înce­putul anului s-ar fi potrivit bine într-un tablou de Magritte.

Alexandra Copos de Prada, fiica omului de afaceri George Copos, a plecat din motive personale din conducerea exe­cutivă a companiei, dar a rămas în continuare în Consiliul de Administrație, unde deține poziția de președinte.

După 20 de ani. Retragerea sa aparent surprinzătoare, anunțată printr-un comunicat sec al companiei, a lăsat loc de in­­ter­­pretări, iar speculațiile nu au întârziat să apară. De la un potențial conflict între generații, la nemulțumirea privind inves­­ti­­țiile pe care tânăra a început să le facă în renovarea hotelurilor, ceea ce l-ar fi de­­ter­­­minat pe tatăl ei să o concedieze – toa­­te au fost vehiculate drept motive.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.