Peste 50 de români rămân blocați în Gaza după închiderea punctului de frontieră de la Rafah

Elena Marinescu 08/11/2023 | 18:12 Ştiri
Peste 50 de români rămân blocați în Gaza după închiderea punctului de frontieră de la Rafah

Evacuarea din Fâşia Gaza a celor 51 de cetăţeni români şi membri de familie care primiseră acordul autorităţilor israeliene şi egiptene pentru tranzitarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah va avea loc la o dată ulterioară, în condiţiile în care acesta a fost închis pentru tranzitul persoanelor, a anunţat MAE.

„În continuarea informaţiilor transmise în dimineaţa zilei de 8 noiembrie 2023, privind evacuarea din Fâşia Gaza a 51 de cetăţeni români şi membri de familie, care primiseră acordul autorităţilor israeliene şi egiptene pentru tranzitarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, potrivit informaţiilor din teren, punctul de frontieră amintit anterior a fost închis pentru tranzitul persoanelor. Astfel, evacuarea grupului sus-menţionat va fi posibilă la o dată ulterioară, după redeschiderea punctului de trecere Rafah”, a precizat MAE.

Conform sursei citate de Agerpres, Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâşia Gaza.

De asemenea, Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo şi Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene până la finalizarea operaţiunilor.