Vânzările de locuințe din București au crescut cu 63%, în luna aprilie

Andrei Dumitru 14/05/2024 | 16:36 Ştiri
Vânzările de locuințe din București au crescut cu 63%, în luna aprilie

Piața imobiliară din București continuă să demonstreze în 2024 o performanță remarcabilă de la o lună la alta, reflectând atractivitatea sa într-un mediu economic provocator.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna aprilie 2024 s-au vândut 4694 de locuințe în București, ceea ce reprezintă o creștere impresionantă de 63% față de aprilie 2023, când s-au înregistrat doar 2879 de unități vândute.

Acest avans substanțial al vânzărilor subliniază interesul ridicat pentru locuințe noi și nevoia pentru creșterea confortului de locuire, stimulat și de randamentele mari ale investițiilor imobiliare, dar și de câștigurile tot mai bune din locuințele cumpărate pentru a fi închiriate.

“Aprilie 2024 a fost o lună performantă pentru piața imobiliară din București Creșterea semnificativă a vânzărilor reflectă încrederea sporită a cumpărătorilor în potențialul de creștere a pieței și de randamentele bune care sunt aduse de investițiile imobiliare.

În acest context, North Bucharest Investments a înregistrat o creștere de 115% a vânzărilor, cu 112 tranzacții finalizate în aprilie 2024, comparativ cu 52 de unități vândute în aprilie 2023.

Factorii cheie, precum infrastructura modernă, poziționarea centrală și accesul la facilități esențiale, continuă să atragă un număr tot mai mare de investitori și cumpărători,” explică Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments.

Piața imobiliară din București rămâne o destinație de top pentru cei care caută o investiție sigură și profitabilă și care contuinuă să fie una dintre cele mai accesibile piețe la nivel european.

Datele ANCPI mai arată că, în luna aprilie 2024, au fost vândute la nivelul întregii țări, 61.718 de imobile, cu 7.360 mai multe față de luna martie a anului curent.

Prin creșterea puternică a vânzărilor de la o lună la alta, North Bucharest Investments își consolidează în 2024 rolul de lider în acest sector și oferă un portofoliu extins de locuințe de o calitate net superioară.