O dronă militară a căzut în apropiere de Brăila. MApN confirmă parţial (VIDEO)

Elena Marinescu 29/03/2024 | 10:53 Ştiri
O dronă militară a căzut în apropiere de Brăila. MApN confirmă parţial (VIDEO)

MApN a confirmat vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei. În zonă nu au fost emise mesaje Ro-alert.

“În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.  Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, a transmis Ministerul Apărării.

O dronă ar fi căzut joi seară, în apropiere de Brăila, a relatat debraila.ro, la acel moment neexistând însă o confirmare a incidentului din partea autorităţilor. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona în care a fost semnalată cădrea dronei.

Conform sursei citate de News.ro,  joi seară, în jurul orei 22:00, poliţia a fost anunţată cu privire la prăbuşirea unei drone de origine militară pe câmp, în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, la aproximativ 12 km distanţă de trecerea cu bacul.

Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona, iar autorităţile locale au precizat că doar Ministerului Apărării Naţionale este abilitat să comunice pe acest subiect. Ulterior, aceeaşi sursă, a precizat că o dronă a fost filmată în Brăila, joi seară, în jurul orei 20:00, deasupra caselor din zona Grădina Mare, aproape de Dunăre.

“Scotea un sunet ciudat, puternic”, a declarat cel care a filmat. Iniţial, incidentul nu a fost confirmat oficial şi nu a fost emis niciun mesaj RO-Alert, aşa cum s-a întâmplat în cazul unor situaţii similare, când, în contextul conflictului din Ucraina, fragmente de dronă au ajuns pe teritoriul României.