O companie românească din domeniul tehnologiei a fost cumpărată de un grup israelian cu 9 milioane de euro 

Andreea Neferu 15/03/2017 | 14:32 Ştiri
O companie românească din domeniul tehnologiei a fost cumpărată de un grup israelian cu 9 milioane de euro 

Compania locală Cyberghost, specializată în dezvoltarea  de soluții de criptare, confidențialitate și securitate a datelor, a fost cumpărată pentru 9,2 milioane de euro de compania israeliană Crossrider, cu activități pe zona de marketing online.

Cyberghost a fost fondată în 2011 în București de trei cetățeni germani – Robert Knapp (foto), Thomas Herrmann și Erwin Simon, iar acum are 45 de angajați, împărțiți în două birouri: echipa de dezvoltare se află în Germania, iar partea de marketing și experții IT, în România.

”Avem ambiția de a crește rapid și împărtășim această viziune cu echipa Crossrider, a spus Robert Knapp, care va continua să conducă compania și după schimbarea de acționariat.

Cyberghost a înregistrat anul trecut un profit operațional (EBITDA) de 1 milion de dolari (0,94 milioane de euro). Potrivit unui interviu acordat anul trecut revistei NewMoney, Cyberghost estima afaceri de 6 milioane de euro în 2016, având opt milioane de clienți.

Citiți și: Date lipsă

Pe de altă parte, Crossrider, companie din Israel listată la bursa din Londra, are activități și pe piața locală. Compania a înregistrat venituri la nivel global de circa 56 de milioane de dolari anul trecut.

Această tranzacție nu face decât să reconfirme faptul că start-up-urile din domeniul tehnologiei din România devin din ce în ce mai interesante pentru marii jucători globali. La începutul acestui an, businessul de ceasuri inteligente Vector Watch, fondat de un grup de antreprenori români, a intrat în portofoliul producătorului american de gadgeturi pentru fitness FitBit pentru 15 milioane de dolari.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.