Norofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA

Andrei Dumitru 09/05/2024 | 13:44 Ştiri
Norofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA

Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România anunță finalizarea liniei de producție de fertlizanți din SUA. Situată în Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, fabrica are o capacitate de producție de 8.000 litri/zi. Activitatea se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similar cu cea din România, și vor fi utilizate bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure.

„Ne bucurăm să anunțăm finalizarea liniei de producție fertilizanți din SUA și să onorăm primele comenzi pentru fertilizanții ecologici produși de Norofert în SUA. Am realizat un pas esențial în strategia de creștere a afacerii, produsele noastre ridicându-se la standardul tehnologic pe care piața americană îl cere. Fertilizanții și produsele pentru sănătatea solului sunt bazate pe microorganisme dezvoltate în laboratorul din România. Proiectul de accesare a pieței americane a început în 2020, iar de atunci am făcut pași importanți, precum omologarea și crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în această piață, testări în câmp certificate, participări la târguri de agricultură pentru prezentarea produselor și recent, semnarea contractului de distribuție care acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota”, a spus Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert.

Piața din SUA este o piață matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp și în care schimbările climatice au un impact redus asupra recoltelor, comparativ cu Europa de Est.

Linia de producție de fertilizanți este complet automatizată, astfel compania va avea un număr redus de angajați în primul an de activitate. Investiția în linia de producție în valoare de 250 mii de euro s-a derulat prin intermediul companiei Norofert AG, filială cu sediul în Watertown, Dakota de Sud.

Filiala Norofert AG este o companie înființată în martie 2024, în care grupul deține pachetul majoritar de 51%, iar domnul Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, 49% din acțiuni. Colaborarea cu Dl. Lamb și lansarea liniei de producție din SUA sunt rezultatul unui proces de negociere și due dilligence desfășurat de conducerea companiei Norofert de mai bine de un an.