Netflix lansează „Top 10 filme şi seriale”

NewMoney 26/02/2020 | 11:28 Timp Liber
Netflix lansează „Top 10 filme şi seriale”

După mai multe luni de teste cu acces limitat, Netflix a început să implementeze la nivel global o nouă secţiune care afişează cele mai vizionate filme şi seriale în cadrul serviciului.

Netflix a promis anul trecut mai multă transparenţă, iar acum face un mic pas în acest sens, prin lansarea secţiunilor Top 10 pentru cele mai vizionate filme şi seriale din cadrul serviciului american de streaming.

Top 10 Netflix pentru fiecare țară în parte

Spre deosebire de secţiunile Trending, care existau şi până acum şi în care Netflix afişa arbitrar unele din cele mai populare creaţii, Top 10 este o secţiune ordonată, actuală şi locală.

În Top 10 sunt afişate în ordine, de la 1 la 10, cele mai vizionate filme şi seriale. Listele sunt actualizate zilnic şi sunt valabile pentru fiecare ţară în parte (în România se afişează în funcţie strict de numărul vizualizărilor din România).

Există două secţiuni Top 10, una pentru filme şi una pentru seriale. Acestea pot fi găsite în categoriile Filme şi Seriale, nu în pagina principală.

De asemenea, acestea nu au o poziţie fixă, ci sunt afişate diferit printre celelalte secţiuni, în funcţie de modul în care interacţionează cu ele (sau nu) fiecare utilizator.

Filmele şi serialele din Top 10 vor purta indicatorul caracteristic cu ele, astfel că utilizatorul va remarca când dă peste un astfel de film sau serial şi când acesta apare în alte secţiuni.

Rămâne totuşi un semn de întrebare privind relevanţa acestor topuri, după ce Netflix a schimbat felul în care contorizează vizualizările. Dacă până nu de mult o vizionare era bifată după ce utilizatorul vedea 70% dintr-un film sau episod, acum acest lucru se face după doar două minute.

Astfel, în top ar putea intra un film slab, dar promovat puternic de Netflix, la care utilizatorii încep să se uite din curiozitate, dar renunţă după 5-10 minute.