Ministrul Muncii promite că va dărâma ziduri. Revoluţie totală la casele de pensii din Bucureşti

Elena Marinescu 17/01/2020 | 10:02 Ştiri
Ministrul Muncii promite că va dărâma ziduri. Revoluţie totală la casele de pensii din Bucureşti

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că, până în 31 ianuarie, casele locale de pensii din Bucureşti trebuie să reamenajeze zona de lucru cu publicul, pentru a înlătura pereţii dintre angajaţi şi cetăţeni.

„Fără pereţi între cetăţeni şi angajaţii statului. Pensionarul nu stă în picioare cu capul plecat în faţa funcţionarului”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook. Ea a ataşat şi o fotografie cu ordinul de ministru emis în acest sens, care prevede că trebuie amenajate spaţii „tip masă cu două scaune în vederea optimizării calităţii serviciilor prestate către pensionari”. Postarea are mai multe hashtag-uri, între care şi „#dupăBucureştiîntoatăţara”.

În 10 ianuarie, ministrul Muncii scria, tot pe Facebook, că a venit momentul „să spargem zidurile inutile care despart cetăţenii de serviciile de calitate pe care le merită„.

„La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astăzi mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informaţii printr-o uşiţă sau fereastră dincolo de care angajatul Statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea şi angajatul şi pensionarul pe câte un scaun? Aici vin oameni în vârstă, mulţi în baston, oameni care aşteaptă în picioare să le vină rândul.

Faptul că există un zid cu o fereastră care se deschide când consideră reprezentantul instituţiei denotă că între Stat şi cei pe care îi deserveşte există un obstacol. Pe care îl vom înlătura ca cele două părţi să fie egale iar comunicarea şi parcurgerea actelor dintr-un dosar să se facă în cele mai transparente şi umane condiţii.

Nu vreau nimic ieşit din comun, vreau normalitate. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul aşezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are”, explica Violeta Alexandru în mesaj.