Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, demisie neaşteptată

Elena Marinescu 04/09/2023 | 11:31 Ştiri
Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, demisie neaşteptată

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că a trimis Parlamentului scrisoarea de demisie din funcție.

„A fost o onoare să servesc poporul ucrainean și să lucrez pentru armata ucraineană în ultimele 22 de luni, cea mai grea perioadă din istoria modernă a Ucrainei”, a spus Reznikov.

 

Potrivit Ukrainska Pravda, cel mai probabil funcția îi va fi dată cel mai probabil lui Rustem Umerov, președintele Fondului de proprietate de stat al Ucrainei. Parlamentul din Ucraina ar urma să examineze săptămâna viitoare demisia actualului șef al Ministerului Apărării.

Informațiile despre posibila demitere a lui Reznikov vin pe fondul unui scandal privind achizițiile publice în Ministerul Apărării, notează Kyiv Independent, potrivit euronews.ro.

La începutul acestei luni, un oficial de rang înalt de la Kiev a spus pentru revista The New Voice of Ukraine că președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar căuta un înlocuitor pentru ministrul apărării, Reznikov fiind favorit pentru postul de ambasador al Kievului la Londra.