Miliardar în California la loteria americană Powerball

Elena Marinescu 20/07/2023 | 19:10 Fapt Divers
Miliardar în California la loteria americană Powerball

Un bilet vândut în California la loteria americană Powerball i-a adus miercuri seară unui norocos sau unei norocoase un câştig de un miliard de dolari, potrivit AFP.

”California are un nou MILIARDAR Powerball”, a scris pe Twitter compania de stat care administrează loteria în acest stat din sud-vestul Statelor Unite, unde un bilet câştigător i-a adus deja 2 miliarde de dolari unui alt câştigător în noiembrie.

Fericitul câştigător de miercuri va trebui să aleagă între a primi în integralitate suma pusă în joc – 1,08 miliarde de dolari – în plăţi etalate pe trei decenii sau să primească suma de 558,1 milioane de dolari într-o singură tranşă, potrivit unei estimări Powerball.

Câştigătorul trebuie oricum să plătească un impozit de 37%, întrucât, potrivit fiscului american, este vorba despre venituri ordinare, conform The Washington Post, care adăugă că este abia a treia oară când jackpot-ul a depăşit un miliard de dolari.

Pentru a câştiga marele premiu, jucătorii trebuie să ghicească cele şase numere trase la sorţi, iar probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este de unu la 292,2 milioane, potrivit sursei citate de Agerpres.

Numerele care au ieşit câştigătoare miercuri sunt 7, 10, 11, 13, 24, iar pentru Powerball, din nou 24. Următoarea extragere în cadrul acestei loterii va avea loc sâmbătă, când jackpot-ul va fi de 20 de milioane de dolari.