Liderul mondial în producția de material rulant participă la licitația pentru achiziția de tramvaie în București, alături de Astra Arad

NewMoney 21/03/2019 | 17:15 Ştiri
Liderul mondial în producția de material rulant participă la licitația pentru achiziția de tramvaie în București, alături de Astra Arad

Chinezii de la CRRC Sifang, cel mai mare furnizor de material rulant din lume, au intrat într-un parteneriat cu Astra Vagoane Călători pentru a pentru a participa la licitația Primăriei Capitalei, care vrea să achiziționeze tramvaie în valoare de 180 de milioane de euro.

Cu o cifră de vânzări de peste 5 miliarde de dolari, CRRC Sifang are șapte platforme de produție, care acoperă trenurile de mare viteză, trenurile intercity și regionale, metroul, autocarul, tramvaiul. Până la sfârșitul anului 2017, CRRC Sifang a produs peste 32.700 de vehicule feroviare, pe care le-a  vândut în întreaga lume.

De-a lungul anilor, CRRC Sifang a exportat produsele în peste 20 de țări și regiuni din întreaga lume.

În 2014, CRRC Sifang a câștigat un contract în sigapore unde a furnizat 364 de vehicule din Singapore. În 2015, CRRC Sifang a câștigat contractul de metrou în Hong Kong unde a vândit 744 de vehicule, cea mai mare comandă de vehicul de metrou acordată de către compania de transport feroviar Mass Transit. În 2016, CRRC Sifang a câștigat contractul de metrou din Chicago din SUA, unde a vândut 846 de vehicule, cea mai mare comandă de vehicule de metrou acordată de către Autoritatea de Tranzit din Chicago.

Chinezii de la CRRC Sifang au, de asemenea, o cooperare de lungă durată cu universitățile din Marea Britanie și Germania și cu designeri industriali europeni.