Judas Priest readuce heavy metalul în România. Când este programat concertul din București

Oana Borviz 20/04/2018 | 12:32 Timp Liber
Judas Priest readuce heavy metalul în România. Când este programat concertul din București

Fanii spun că ultimul album Judas Priest este unul dintre cele mai spec­ta­culoase din toată discografia lor. Singurul mod de a te convinge este să-l asculți de la cap la coadă, iar dacă le dai dreptate, vei merge să-i vezi în concert. Pe 22 iulie, la București.

Acest articol a apărut în numărul 38 (16-29 aprilie) al revistei NewMoney

„Am ajuns dincolo de lună“, spunea, în urmă cu câteva săptămâni, Rob Halford, frontman-ul trupei britanice de heavy metal Judas Priest, expri­mându-și bucuria de a se fi clasat pe locul al cincilea în topurile Billboard, cu cel mai nou album al lor și cel de-al 18-lea, „Firepower“.

Un album puternic, divers, îndrăz­neț care, deși nu la fel de revoluționar precum cele de acum aproape 50 de ani (când au luat ființă), este „exce­lent“, scrie The Guardian.

Rob Halford, chitariștii Glenn Tipton și Richie Faulkner, basistul Ian Hill și toboșarul Scott Travis promovează acest album printr-un turneu omo­nim, ce cuprinde mai multe orașe americane și europene. Bucureștiul este și el pe listă, așa că, pe 22 iulie, la Romexpo, poți revedea una dintre cele mai bune trupe rock (ultimul con­cert în România a fost cel din 2015), care vrea să-ți arate „puterea de foc a muzicii heavy metal“.

Citiți și: Fenomenul care spulberă topurile muzicale concertează în România pe 16 mai

„Dacă ai un titlu puternic, atunci el va transmite întreg conținutul muzicii tale“, spune Halford, care este con­vins că titlul unui album „trebuie să aibă o anumită putere de convingere“. Iar ei au reușit să găsească pentru cel mai nou material discografic, lansat la începutul lunii martie, un titlu care să transmită exact ceea ce conține albumul: forță, curaj, dinamism. „«Firepo­wer» este inspirația, speranța, depăși­rea dificultăților, este o metaforă pentru câștigarea și depășirea răului“, ex­plică Halford semnificația titlului.

Un melanj superb de sound-uri adoptate de Judas Priest de-a lungul timpului dau formă celor 14 piese, prin care fanii (care consideră că este cel mai bun album al lor de la „Painkiller“, din 1990) redescoperă esența heavy meta­­l-ului.

Unele piese amintesc de albumul „Turbo“, din 1986, primul lor album ce folosea sunetul de sintetizatoare; altele fac trimitere la doom metal-ul anilor 1970; în timp ce altele au o struc­tură și un dramatism cu totul noi.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.