Jocurile Olimpice de vară de la Tokio, în pericol. Organizatorii se tem de prelungirea epidemiei

Elena Marinescu 05/02/2020 | 09:33 Ştiri
Jocurile Olimpice de vară de la Tokio, în pericol. Organizatorii se tem de prelungirea epidemiei

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de vară din 2020 de la Tokio, Toshiro Muto, a recunoscut miercuri că epidemia de coronavirus care ia amploare în China este un motiv de nelinişte „extremă”. Jocurile Olimpice vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020, fiind urmate de Jocurile Paralimpice, programate în perioada 25 august – 6 septembrie.

„Suntem extrem de neliniştiţi, în sensul în care avansul epidemiei ar putea tempera interesul şi entuziasmul faţă de Jocuri”, a explicat Muto cu ocazia unei reuniuni a Comitetului Internaţional Paralimpic. „Sper că virsul va putea fi eradicat cât mai rapid posibil. Planificăm să cooperăm cu Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, cu guvernul şi oraşul Tokio, pentru a înfrunta această problemă”, a adăugat el.

După punerea în carantină a oraşului Wuhan şi a provinciei Hubei (centrul Chinei), epicentrul noului coronavirus, un număr tot mai mare de oraşe din estul Chinei, între care şi metropola economică Hangzhou, au impus restricţii de deplasare pentru locuitorii lor.

 

493 de persoane atinse de noul coronavirus 2019-nCoV şi-au pierdut viaţa până în prezent în China continentală, majoritatea la Wuhan şi în provincia sa Hubei, conform unui bilanţ oficial dat publicităţii miercuri. 24.560 de cazuri de contaminare au fost confirmate la nivel global, inclusiv în alte 24 de ţări.

 

Hong Kong-ul, teritoriul chinez semiautonom, a anunţat marţi primul său caz de deces, transmite Agerpres. În Japonia, cel puţin 10 persoane de pe un vas de croazieră sunt contaminate cu noul coronavirus, iar autorităţile japoneze au impus o perioadă de carantină de 14 zile pentru cei circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului.