Iulian Dascălu a ajuns la un portofoliu de clădiri de birouri de peste 100.000 de metri pătrați

Andreea Neferu 26/01/2017 | 14:48 Ştiri
Iulian Dascălu a ajuns la un portofoliu de clădiri de birouri de peste 100.000 de metri pătrați

Iulius, dezvoltatorul imobiliar controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, a finalizat prima clădire de birouri din cadrul proiectului mixt Openville Timișoara, o investiție totală de 220 de milioane de euro care va cuprinde atât spații de office, cât și de retail.

Prima clădire, denumită United Business Center 2, are 12 niveluri, o suprafață închiriabilă de 18.000 de metri pătrați, iar printre chiriași se numără companiile Ness Software Engineering Services, Autoliv România, PwC România și Bitdefender.

Pe zona de birouri, ansamblul Openville va cuprinde în total șapte clădiri, iar în prezent se află în curs de construcție și cel de-al doilea imobil, care va avea 12 niveluri și o suprafață închiriabilă de 13.000 de metri pătrați. Pentru această clădire, Iulius a semnat un contract de închiriere pentru aproape jumătate din suprafață cu funrizorul internațional de servicii IT Atos.

Odată cu inaugurarea primei clădiri de birouri din Openville, Iulius ajunge la un portofoliu office de nouă imobile, cu suprafață închiriabilă totală de 106.000 de metri pătrați.

Iulius, compania de dezvoltare imobiliară deținută de Iulian Dascălu, investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va „gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall.

În total, Openville va avea o suprafață construită de 594.000 de metri pătrați, urmând să cuprindă 7 clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă cumulată de 130.000 de metri pătrați. De asemenea, ansamblul va include peste 450 de magazine, restaurante și cafenele tematice, cinema multiplex, săli de evenimente, loc de joacă, spațiu verde de 55.000 de metri pătrați și 4.050 de locuri de parcare.

În portofoliul lui Iulian Dascălu se află și ansamblul multifuncțional Palas Iași (care include zonă de retail și de birouri), precum și centrele comerciale Iulius Mall din Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava și Iași.

 


FOTO: United Business Center 2, din Openville Timișoara

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.